MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

De bonte zonnewende optochtEen optocht? Ja. Why not?
De 21 december bonte optocht ¨zonnewende¨ (kortste dag) is vanaf 17u Sterrenkringplein, duurt ca 45 minuten, met vastgestelde en goedgekeurde route, het gaat zigzag door de wijk, naar Thialf met aldaar nog wat vuur en warms. Welkom. Niet alleen voor kinderen.

Ludieke bonte optocht, met voorop: een in wit geklede wijkbewoner die de zon draagt op een stok. Er achter en omheen loopt de hele optocht met muziek en pandeksels, geheel bedoeld als feestelijke optocht als een eerbetoon aan de terugkeer van het licht in de natuur. Vuur en dergelijke zijn verboden. Dat is vanwege de vergunning. LED-Lichtjes zijn per 20ledjes-en-2xAAbatterij verkrijgbaar voor ca 3 euro bij de SoLow in de Jansstraat (waar vroeger De Slegte zat). Maak zelf een mooie stok, of een tak met lichtjes, of neem iets mee waarmee je muziek of geluid kunt maken(toeters, pandeksels etc). Kinderen mogen op fluitsignaal onderweg aanbellen aan de deuren om deelnemers uit te nodigen. Hoe meer deelnemers hoe leuker.

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.