Details

Donderdag 2 juni 2022 tussen 20:00 en 21:30
Afgelopen
Coehoornstraat 17
Arnhem, Nederland

Vanwege de coronamaatregelen kon er lange tijd geen Klimaatcafé op locatie worden georganiseerd. Na verschillende online varianten – die ook erg succesvol waren – is er op 2 juni weer fysiek een Klimaatcafé te bezoeken. Het thema van deze editie is ‘Een groener Arnhem begint in je eigen tuin’. Op de nieuwe locatie in Coehoorn zullen verschillende sprekers het belang van groen in tuinen voor een klimaatbestendige, gezonde en biodiverse stad toelichten.

Een veelzijdig programma

Joost Emmerik is tuinontwerper en onderzoeker. Tijdens het Klimaatcafé deelt hij wat het vormgeven van onze tuinen vertelt over onze relatie met de natuur: 

“In de tuin geven we vorm aan onze persoonlijke relatie met natuur. We kunnen de natuur hier buitensluiten en de tuin vullen met tegels, loungebank en buitenkleed. Maar kunnen we de natuur hier ook verwelkomen? Kunnen we de tuin zien als een plek die weliswaar ons kadastrale eigendom is, maar in werkelijkheid de aarde, de vogels en de seizoenen toebehoort? Kunnen we te gast zijn in onze eigen tuin?”

Stichting Present gaat vervolgens in op hoe vrijwilligers via Sociaal Tuinieren projecten tuinen opknappen en onderhouden van mensen die hier zelf moeite mee hebben. Organisator Arnhem Klimaatbestendig gaat met hen en de zaal in gesprek om te onderzoeken of zo’n projecten ook in gemeente Arnhem wenselijk zijn. 

Tot slot zijn er nog een aantal korte pitches van Arnhemse ontwerpers. De avond wordt als vanouds afgesloten met een borrel waarbij overheden, Arnhemmers,  buurtinitiatieven en andere bezoekers elkaar onder het genot van een drankje kunnen ontmoeten. Bezoekers krijgen daarnaast een groen presentje om hun tuin te vergroenen. 

Bezoekinformatie: 

Donderdag 2 juni 20.00 – 21.30. Inloop vanaf 19.30
NiCo (Nieuwe Coehoorn)
Coehoornstraat 17 Arnhem
Aanmelden via
Toegang gratis

Meer informatie: www.arnhemklimaatbestendig.nl

Over de organisator

Arnhem Klimaatbestendig
Arnhem Klimaatbestendig informeert en inspireert Arnhemmers over hoe we de stad samen meer klimaatbestendig kunnen maken.... Lees meer