Details

Zondag 28 november 2021 tussen 10:00 en 12:30
Afgelopen
Het Oude Land
Arnhem, Nederland

Onze bomen in de buurt ontwikkelen hun prachtige herfsttooi en maken zich klaar voor de winter. Ze laten hun blad vallen en dit is voor ons een mooie gelegenheid om bokashi te maken van gevallen blad! Het ruimt niet alleen je straat op, maar is ook een geweldige manier om het blad om te zetten naar voeding in de bodem! 

Op zondag 28 november gaan we op het Oude Land, in de Boekhorstenstraat en de Blekersgang het gevallen blad verzamelen om er BuurtBokashi van te maken.

We gaan vegen en hakselen. De bladeren worden vervolgens gemengd in een tank met een mix van Microferm, zeeschelpenkalk en kleimineralen. Na drie maanden fermenteren is de bokashi klaar om als bodemverbeteraar gebruikt te worden.

We starten de dag met koffie en koek om 10 uur op het plein van het Oude Land.
De kinderen kunnen eikels rapen voor de varkens van de kinderboerderij.
Voor de koukleumen is er warme chocomelk met slagroom en gepofte kastanjes.

Leuk als je er bij bent!

Vertel het aan je buren en neem je bezem mee!
We houden de anderhalve meter-afstandsregel in acht.
Meld je ajb aan via:     

Deze actie is onderdeel van het project Bomen Beleven georganiseerd door BuurtGroenBedrijf in samenwerking met de gemeente Arnhem en Arnhem Klimaatbestendig en wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Gelderland.                                                                                                        


Over de organisator

BuurtGroenBedrijf
Het BuurtGroenBedrijf is een ondernemend buurtinitiatief van, voor en door bewoners die zelf regie willen nemen over de kwaliteit van hun...... Lees meer