Nataraj en de Gita

84 weergaven

Details

Dinsdag 15 september 2020 tussen 20:00 en 22:00
Afgelopen
Boekhorstenstraat 58, Arnhem, Nederland

Dinsdag 15 september 2020 is er weer een lezing van het Spiritueel Café Arnhem (In Theater het Hof)
Deze avond komt Ronald van Soest met Nataraj en de Gita.

Ook het Spiritueel Café Arnhem en theater het Hof hebben te maken met alle Covid-19 maatregelen.
We hebben nu maximaal 40 plaatsen per lezing beschikbaar. Je kunt via de site reserveren en meteen geld overmaken met vermelding namen bezoekers op rekeningnummer NL06 TRIO 0254 7547 16 Alleen betalingen die binnen zijn op 14 september tellen mee als reserveringen! Je krijgt per mail een bevestiging van ons. Als je voor meer dan 1 persoon reserveert en je wilt niet naast elkaar zitten geef dat dan ook tijdig aan. I.v.m. Covid delen we de zaal van tevoren coronaproef in op basis van betaalde reserveringen. Als je 15 septemberkomt dan krijg je een vaste plaats toegewezen.

Mochten de regels onverhoopt weer aangescherpt worden en de lezing niet doorgaan, dan wordt je zo snel mogelijk, via de mail, op de hoogte gebracht. De betaling zal dan worden teruggestort.

Info lezing: De Bhagavad Gita (Lied van de Heer) is zonder twijfel India’s meest prominente geschrift. Een dialoog tussen Krishna en zijn pupil prins Arjuna, voordat de grote oorlog uitbreekt. Bezien vanuit een spirituele invalshoek is dit klassieke boek verrassend relevant. De hoofthema’s passen perfect bij deze Tijdsgeest. Is prins Krishna werkelijk God, of wordt hij een god?
Nataraj, Heer van de Dans, is een andere naam voor Shiva. Traditioneel staat hij voor destructie. Achter dit beeld schuilt een diepe, universele symboliek. Door Griekse filosofen destijds Onbewogen Beweger genoemd. Waarom staat juist dit beeld in Geneve bij CERN, bij de deeltjesversneller? Toeval, of komen religie, wetenschap en oude legendes hier samen?

Meer info en aanmelden:
http://spiritueelcafearnhem.nl/event/nataraj-en-de-gita-lezing-door-ronald-van-soest/

Aanmelden alleen via de website van het Spiritueel Café Arnhem! (Zie bovenstaande link) Het is niet mogelijk om je af te melden via theater het Hof!

Over de organisator

ria krul verschragen
ria heeft nog niets over zichzelf geschreven.