Het Goede Leven!

273 weergaven
Details
Maandag 20 mei 2019 tussen 20:00 en 22:00
Afgelopen
Spijkerstraat 125
Arnhem, Nederland

‘Het Goede Leven’ bestaat uit vier interactieve avonden waarin je op een ontspannen manier alles ontdekt over het goede leven!

We laten ons hierbij inspireren door het ‘kleine boek van het goede leven’ van Anselm Grün. Een bijzonder boekje dat op een open en frisse manier inzichten uit de filosofie, psychologie  en spiritualiteit combineert. 

In deze vier avonden nemen we dit boekje als leidraad; we doen nieuwe inzichten op, gaan met elkaar in gesprek en ervaren we iets van dat goede leven. De avonden zijn gratis, gezellig en inspirerend! 

Data: maandagavond 20 mei, 27 mei, 3 juni & dinsdagavond 11 juni

Tijd: 20:00u – 22:00u

Locatie: DAZO – Spijkerstraat 125, Arnhem

Kosten: gratis

Opgeven: mail naar o


Het kleine boek van het goede leven

In dit handige kleine boekje brengt Anselm Grün al zijn wijsheid over de belangrijkste waarden en vragen in het leven samen. Hij put uit de spirituele en filosofische tradities van het christendom en het oosten, en staat stil bij wat echt belangrijk is voor mensen: hoop, oprechtheid, invloed, vergeven, waarachtig zijn, leven met aandacht, tijd, zwijgen...

Anselm Grün is monnik in de abdij  van Münster-schwarzach in Duitsland. Hij combineert de benedictijnse spiritualiteit met inzichten uit de psychologie en oosterse meditatie. De zoektocht naar wat het leven ten diepste betekent is daarbij een belangrijk thema. Grüns frisse kijk op een eeuwenoude traditie spreekt heel veel mensen aan. Zijn boeken zijn wereldwijde bestsellers.

Hemelsbreed

In samenwerking met studenten van de HAN en vrijwilligers organiseert Hemelsbreed dit traject. Hemelsbreed staat voor de verbinding met jezelf, de ander en ‘de hemel’. We zijn een open community waar je persoonlijk groeit en waar je plezier hebt. Zo werken we mee aan de bloei van de stad. Meer info: www.hemelsbreed.info  

Over de organisator
Pieter van der Toorn
Pieter heeft nog niets over zichzelf geschreven.