Details

Donderdag 4 april 2019 van 20:00 tot 22:00 uur
Afgelopen
Parkstraat 31a
Arnhem, Nederland

Op donderdag 4 april speelt Marijke Broekhuizen de vertelvoorstelling ‘Zit er nog rek in?’ in de Parkstraatkerk, Parkstraat 31a, Arnhem. Deze voorstelling wordt georganiseerd door de Remonstranten Oosterbeek en de Parkstraatgemeente Arnhem. De aanvangstijd is 20.00 uur en de entree is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Vier eeuwen geleden kwamen de ‘rekkelijke’ remonstranten in botsing met ‘precieze’ geloofsgenoten. Het beroemd/berucht geworden conflict tussen Arminius (rekkelijk) en Gomarus (precies) ging in eerste instantie over voorbeschikking. Heeft God alles voorbeschikt of heeft de mens invloed op zijn eigen leven? Predestinatie lijkt een gedateerd onderwerp, maar wie de verhitte discussies volgt naar aanleiding van Swaabs boek ‘Wij zijn ons brein’ weet beter. Wij worstelen nog steeds met de vraag in hoeverre wij over een vrije wil beschikken; of in hoeverre wij het resultaat zijn van toeval, milieu en genen. Wat betekent rekkelijk in 2019, in een tijd van toenemende polarisatie? Hoe kun je enerzijds sterk afwijkende opvattingen accepteren en waarderen, anderzijds opkomen voor waarden die jij essentieel acht voor een menselijke samenleving? Wat heb jij als rekkelijke, als vrijzinnige, naast de dialoog nog verder aan repertoire? In deze voorstelling van acteur en pedagoge Marijke Broekhuizen komen geschiedenis en actualiteit met verhalen en muziek aan bod. De voorstelling trekt het hele land door.

Over de organisator

Parkstraatgemeente (kunst & cultuur)
Op het snijvlak van religie en cultuur organiseert de Parkstraatgemeente concerten, voorstellingen, lezingen en cursussen. De Parkstraat...... Lees meer