MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Tegenlicht Meetup: mijn bullshitbaan

  • 146 weergaven

  • dinsdag 9 april 2019
  • Tussen 20:00 en 21:30
  • Spijkerstraat 125, Arnhem, Nederland

Eén  op de vijf westerlingen voelt zich compleet nutteloos op het werk en  voegt voor zijn/haar gevoel niets zinvols toe aan de maatschappij. Het  zijn mensen met een… bullshitbaan. Hoewel er miljarden euro’s in rook  opgaan aan deze bullshitbanen en veel mensen er een burn-out aan  overhouden, blijft iedereen maar meespelen in de bullshitpoppenkast.  

Betaald werk voor iedereen, dat lijkt nog altijd het streven. Maar waarom  eigenlijk?  Antropoloog David Graeber, dé expert op het gebied van zinloze banen, vertelt in de uitzending zijn visie op de zin en onzin van banen.

‘VPRO Tegenlicht’ zijn documentaires waarin nieuwe ideeën en trends in de politiek, maatschappij en wetenschap aan bod komen. Deze documentaires zetten je aan het denken over onze wereld, over de keuzes die we maken en voor ons gemaakt zijn, en over wie wij zelf zijn. 

Geïnitieerd vanuit ‘Hemelsbreed’ en in samenwerking met de VPRO komt een groepje Arnhemmers elke maand bij elkaar. Tijdens deze meetup’s kijken we de uitzending terug en gaan we hierover met elkaar in gesprek. Schuif gerust aan.

  • Uitzending terugkijken: 19:00u – 19:45u
  • Meetup: 20:00u – 21:30u


Meer info: https://hemelsbreed.info/events/tegenlicht-meetup-mijn-bullshitbaan/

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.