MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Tegenlicht Meetup: ‘Poetins waarheid volgens Peter Pomerantsev’

  • 264 weergaven

  • dinsdag 12 maart 2019
  • Tussen 19:00 en 21:30
  • Spijkerstraat 125, Arnhem, Nederland

Rusland had geen enkele invloed op de verkiezingen in de Verenigde  Staten. Nee, er waren geen Russische troepen in Oekraïne. De waarheid  doet er niet meer toe, aldus Peter Pomerantsev. De waarheid is er enkel nog om  in te zetten wanneer het uitkomt. 

In de wereld van vandaag vervaagt de scheidslijn tussen feit en fictie.  Toen Pomerantsev na tien jaar terugkeerde naar Londen, wachtte hem een  déjà vu. Trump, Brexit: Complotten, wantrouwen in politiek en media en  feiten die er niet toe lijken te doen. Pomerantsev ziet nu in het Westen  gebeuren wat hij kent uit Rusland. De pr-machine van Poetin was slechts  een voorproefje. Welkom in de wereld van fake, feit, en fictie. 

VPRO Tegenlicht’ zijn documentaires waarin nieuwe ideeën en trends in de politiek, maatschappij en wetenschap aan bod komen. Deze documentaires zetten je aan het denken over onze wereld, over de keuzes die we maken en voor ons gemaakt zijn, en over wie wij zelf zijn. 

Geïnitieerd vanuit ‘Hemelsbreed’ en in samenwerking met de VPRO komt een groepje Arnhemmers elke maand bij elkaar. Tijdens deze meetup’s kijken we de uitzending terug en gaan we hierover met elkaar in gesprek. Schuif gerust aan.

Voor wie wil kijken we om 19:00u samen de uitzending terug op groot scherm. Na een korte pauze beginnen we om 20:00u met de meetup.

Meer informatie: https://hemelsbreed.info/events/tegenlicht-meetup-fake-news/

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.