Details

Zondag 3 december 2017 van 15:00 tot 16:30 uur
Afgelopen
Parkstraat 31a
Arnhem, Nederland

Op zondag 3 december om 15.00 uur organiseert D3rde Verdieping en de Parkstraatgemeente de voorstelling ‘De innerlijke burcht’. In deze voorstelling worden bespiegelingen van Teresa van Avila (de 16e eeuwse mystica en kloosterhervormer) afgewisseld met muziek, zang en dans. De voorstelling vindt plaats in de Parkstraatkerk, Parkstraat 31a, Arnhem. Toegang: € 8; GelrePas en studenten € 6.

Vijfhonderd jaar geleden werd Teresa uit Joodse ouders geboren in Avila, Spanje. Reeds op jonge leeftijd trad ze het klooster in en na een bekeringservaring ontpopte ze zich tot een groot kloosterhervormer. Onvermoeibaar reisde ze Spanje rond, stichtte daar het ene klooster na het andere. Ondertussen vond ze ook nog tijd om allerlei boeken en brieven te schrijven. Voor haar was God niet alleen te vinden in de kerk en het gebed, maar ook tussen de mensen, in het dagelijks leven, in de keuken tussen de potten en pannen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.d3rdeverdieping.nl.

Over de organisator

Parkstraatgemeente (kunst & cultuur)
Op het snijvlak van religie en cultuur organiseert de Parkstraatgemeente concerten, voorstellingen, lezingen en cursussen. De Parkstraat...... Lees meer