Details

Dinsdag 19 september 2017 van 20:00 tot 22:00 uur
Afgelopen
Parkstraat 31a
Arnhem, Nederland

Op dinsdag 19 september staat in de Parkstraatgemeente het rijke vrijzinnige verleden centraal, met onder meer de boekpresentatie van de ‘Vrijzinnig hervormde encyclopedie’ en de vertoning van de documentaire ‘Vrijzinnig hervormd: van kroeg tot kerk’. De avond begint om 20.00 uur in de Parkstraatkerk, Parkstraat 31a, Arnhem.

Erik Jan Tillema, godsdienstwetenschapper en beleidssecretaris van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP), doet al jaren onderzoek naar het verleden van de vereniging en presenteert nu zijn ‘Vrijzinnig hervormde encyclopedie’ dat een compleet beeld schetst van de ontwikkeling van deze vrijzinnige organisatie, op landelijk, provinciaal, maar met name op plaatselijk niveau. Hoe bekend is bijvoorbeeld het vrijzinnige zendingswerk en kennen we nog de vrijzinnige schandalen? Grotendeels vergeten, maar zeker niet saai! In de getoonde documentaire wordt dit verleden nog eens samengevat, met onder meer veel beelden van de Parkstraatkerk.



Over de organisator

Parkstraatgemeente (kunst & cultuur)
Op het snijvlak van religie en cultuur organiseert de Parkstraatgemeente concerten, voorstellingen, lezingen en cursussen. De Parkstraat...... Lees meer