Details

Woensdag 18 januari 2017 van 20:00 tot 22:00 uur
Afgelopen
Spijkerstraat 185a
Arnhem, Nederland

18 januari Presentatie Groenvoorziening

In het Spijkerkwartier wordt innovatief gewerkt aan een mooie en duurzame wijk. Studenten van Van Hall Larenstein hebben een onderzoek uitgevoerd naar  het openbaar groen in het Spijkerkwartier en de mogelijkheden om het groen in de wijk toekomstbestendig in te richten. Gedurende een half jaar werkten een vijftal studenten in nauw contact samen met buurtbewoners. De plannen zijn hierdoor   afgestemd op de  mogelijkheden en wensen van de buurtbewoners. Tijdens de informatieavond zullen de studenten hun resultaten en adviezen presenteren en is er ruimte om mee te denken. 

Allerhande tips passeren de revue en er wordt in het bijzonder stilgestaan bij de presentatie van de studenten met de volgende onderwerpen: fijnstof, wateroverlast, gevelgroen, stadsimker en participatie.  

Als bewoner (en andere geïnteresseerden zijn natuurlijk net zo welkom) kom je meer te weten over het Spijkerkwartier en de inrichtingsmogelijkheden voor natuurlijke elementen. Met het nauwe contact tussen studenten, school en buurtbewoners ontstaat meer draagkracht omdat plannen kunnen worden afgestemd op lokale wensen. Bovendien kun je als bewoner ook al direct aan de slag in de eigen tuin; denk aan de mogelijkheden van een geveltuin en het opvangen van regenwater.

 Onder de aanwezige bezoekers zal een regenton (waarde € 80,-) worden verloot!

Dus wilt u meer weten over innovatieve ‘groene’ oplossingen in het Spijkerkwartier en wilt u leren wat u zelf kunt doen voor een duurzame toekomst? Kom dan op woensdag 18 januari naar de Lommerd vanaf 19:30. Start presentatie om 20:00. 

Over de organisator

DeBlauweWijkEconomie
DeBlauweWijkEconomie is een initiatief voor en door bewoners in het Spijkerkwartier, Arnhem. Samen creëren wij vanuit onze passie een duu...... Lees meer