Details

Zondag 12 april 2015 van 10:15 tot 17:00 uur
Afgelopen

Op zondag 12 april 2015 zet de Parkstraatgemeente in het Spijkerkwartier haar deuren open voor belangstellenden onder het motto 'Parel in de Parkstraat'. Het kerkgebouw (Parkstraat 31a) is een rijksmonument en gebouwd in 1926 in de stijl van de Nieuwe Haagse School. Het aangrenzende bijgebouw, tevens de zijingang (Kastanjelaan 22e), is onlangs grondig verbouwd volgens een ontwerp van de Arnhemse architect Maartje Kaper. U bent van harte welkom om te komen kijken wat de Parkstraatgemeente en het gebouw u te bieden heeft.

Er is voor deze dag een interessant programma samengesteld met culturele, levensbeschouwelijke en maatschappelijke inbreng uit het Spijkerkwartier en de regio. Zo is het trio Rose-île te horen, zal Jan Verhoeven sprookjes van Godfried Bomans vertellen en is er een tentoonstelling met werk van Marion Askjaer Veld, Kor Onclin en Jos Nieuwstraten. Tevens zal de architect uitleg geven bij de verbouwing en zijn er rondleidingen door het monumentale kerkgebouw. U kunt Wereldwinkelartikelen kopen en ook Fair Trade Arnhem is aanwezig. Er zijn doorlopend hapjes en drankjes en er is een kinderhoek. Om 15.30 uur sluit Parkstraat Classique de dag af door u een concert aan te bieden van het Muzenkwartet: Aimée Broeders, Inge Poodt, Marian van den Berg (viool) en Joke den Heijer (cello). Dit concert is ter gelegenheid van deze dag gratis toegankelijk. Voor meer informatie over deze dag of over de Parkstraatgemeente kunt u kijken op: www.parkstraatgemeente.nl.

De Parkstraatgemeente heeft veel te bieden. Naast de zondagse kerkdiensten, organiseren zij regelmatig levensbeschouwelijke, maatschappelijke en culturele activiteiten, bijvoorbeeld theatervoorstellingen, concerten, lezingen en cursussen.

Het kerkgebouw is te huur en zeer geschikt voor theatervoorstellingen en concerten. Het bijgebouw biedt een mooie ruimte met keuken en is eveneens te huur.

Over de organisator

Parkstraatgemeente (kerk & ontmoeting)
Een levendige, open en gastvrije geloofsgemeenschap, een plaats van bezinning en bezieling, waar ruimte is voor vragen en zoeken. Een l...... Lees meer