Een vliegende start voor je buurtproject

Stadslab Arnhem

51 weergaven
Details
Dinsdag 25 november 2014 tussen 19:30 en 17:30
Afgelopen

Een vliegende start voor je buurtproject

Op 25 november organiseert IVN Gelderland, in samenwerking met de Gelderse Natuur en Milieufederatie, de bijeenkomst 'Een vliegende start voor je buurtproject'. De bijeenkomst vindt plaats in Bezoekerscentrum Sonsbeek te Arnhem, van 19.30 tot 22.00 uur. Dit is de eerste in een reeks van vier informatieve en inspirerende bijeenkomsten van de Groen Dichterbij Wintertour, bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij een groen buurtproject of er één willen starten.

Op steeds meer plaatsen slaan mensen de handen ineen om samen het (openbaar) groen in hun omgeving te beheren of anders vorm te geven: van natuurspeelplek tot buurtmoestuin. Goed nieuws, want daardoor knapt de buurt op, leren buurtbewoners elkaar beter kennen, en worden mensen gezonder.

Maar hoe start je zo'n project, en hoe betrek je je buren? Op 25 november hoor je de ervaringen van een Arnhems buurtproject, en krijg je tips van een expert. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, graag wel aanmelden via bit.ly/wintertour1.

Voor wie?

Mensen die een groen buurtproject gestart zijn of willen starten, professionals die in hun werk te maken hebben met groene buurtinitiatieven, en organisaties die graag hun expertise op het gebied van natuur, stadslandbouw, en welzijn willen delen, zijn van harte welkom.

De bijeenkomst in Arnhem is de eerste van vier bijeenkomsten die samen de Wintertour vormen. De andere bijeenkomsten, in december, januari en februari, gaan over fondsenwerving, juridische zaken, en samenwerken met de gemeente. De Wintertour is als geheel te volgen, maar de avonden zijn ook los bij te wonen. Neem voor meer informatie contact op met Iris de Boer van IVN Gelderland, via .

Over de organisator
Stadslab Arnhem
Deze tijd van crisis, anonimiteit en onzekerheid vraagt om een nieuwe aanpak, niet meer afwachten tot iets geregeld wordt, maar zelf kome...... Lees meer