Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Gids


Onderneming 44
Sortering: laatst actief
Sport en recreatie 5
Sortering: laatst actief
Aquarian Yoga bij de Yoga Campus
Sport en recreatie, Yoga
Statenlaan 8, Arnhem
Kundalini Yoga is een dynamische, afwisselende en krachtige vorm van yoga die je helpt omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Door de combinatie van fysieke oefeningen, meditaties, ademhalingsoefeningen, ontspanning en mantra vergroot je al snel je vitaliteit, bewustzijn en intuïtie. De lessen zijn voor iedereen geschikt; van beginners tot (zeer) ervaren yogi’s. Je bepaalt zelf de intensiteit van de oefeningen en probeert je eigen grenzen te verkennen. Yoga geeft inspanning voor je lichaam en ontspanning voor je geest, het kan daarom ondersteunend werken bij o.a. de volgende uitdagingen: - Omgaan met hoog sensitiviteit - Stress en burn-out klachten - Faalangst en perfectionisme - Gebrek aan discipline en doorzettingsvermogen - Neiging tot over-analyseren - Neerslachtigheid - Fysieke ongemakken De lessen zijn iedere donderdagavond van 20:30 tot 21:45 uur bij de Yoga Campus op de Statenlaan 8 in Arnhem. Draag gemakkelijk zittende kleding. Er zijn matjes, dekentjes en meditatiekussens aanwezig. Het is fijn om een flesje water bij de hand te hebben tijdens de les. Na de les is er voor wie zin heeft Yogi Tea en tijd om wat na te praten of vragen te stellen. Investering: - Bij een abonnement 10 euro per les - Bij een strippenkaart 11 euro per les - Proefles gratis - Korting mogelijk voor studenten, gepensioneerden en minima Voor vragen of inschrijvingen kun je via https://yogacampusarnhem.nl/contact/ een berichtje achterlaten of mij mailen op
Zorg en welzijn 32
Sortering: laatst actief
Overheid 6
Sortering: laatst actief
Team Leefomgeving Centrum, Spijkerkwartier, Arnhemse Broek (CSA)
Overheid, Gemeente
Eusebiusbuitensingel 53, Arnhem
Introductie team leefomgeving Centrum, Spijkerkwartier en Arnhemse Broek De gemeente is een nieuwe weg in geslagen en wil nog beter aansluiten op de vragen en behoeftes in de stad en wijk. Bewoners willen graag meer invloed op hun directe woonomgeving en samen optrekken is belangrijk. Vanaf 2017 is daarom in uw wijk het team Leefomgeving actief om de nodige verbindingen te leggen. Zij doen dit in nauwe samenwerking met o.a. het sociale wijkteam. Arnhem is opgedeeld in acht gebieden. Eén van die acht gebieden is Centrum, Spijkerkwartier en Arnhemse Broek (CSA). Door aanwezig te zijn in het Spijkerkwartier en aan te sluiten op de dagelijkse gang van zaken, horen en weten wij (team leefomgeving) in toenemende mate wat inwoners, ondernemers, en organisaties doen en wat hen bezig houdt. Wij krijgen zo een goede kijk op de wijk, wat goed gaat, waar kansen liggen en wat wellicht mist of anders kan. Ons team gaat over het gemeentelijk budget dat in uw wijk wordt ingezet. We willlen in samenspraak met bewoners en andere betrokkenen bepalen hoe we we onze tijd en geld besteden aan dat wat nodig is. Sinds 1 oktober 2017 zijn wij als team met veel enthousiasme gestart en hebben inmiddels met verschillende bewoners en organisaties in ons gebied en het Spijkerkwartier kennis gemaakt. Een veelzijdige, eigenzinnige en dynamische wijk, waar veel gebeurt. Mooi om te zien wat er allemaal loopt en wie zich inzetten voor de wijk om het wonen in de wijk mooier, beter, gezelliger en leefbaarder te maken. Wij willen graag een herkenbaar gezicht worden in uw wijk. Wilt u iets delen of iets doen? Neem dan contact op met Martijn Stappers of Xaveria Volman via Binnen ons team zijn zij voor uw wijk het eerste aanspreekpunt. De andere twee teamleden zijn Monique de Leeuw (Centrum), Arno Tiernego (Arnhemse Broek).
Kunst en cultuur 18
Sortering: laatst actief
Overig 7
Sortering: laatst actief
Initiatief/project 44
Sortering: laatst actief
Circulair Spijkerkwartier
Initiatief/project, Overig
Spijkerstraat 125, Arnhem
Circulair Spijkerkwartier Het project 'Circulair Spijkerkwartier' is een samenwerking tussen De Blauwe WijkEconomie (een initiatief van bewoners van de wijk Spijkerkwartier), de Gemeente Arnhem en Kringlooporganisatie 2Switch. Dit plan is gericht op de realisatie van nieuwe samenwerkingsverbanden op het gebied van hergebruik, recycling, upcycling, reparatie en kringloop in de wijk. Dit gebeurt met, voor én door buurtbewoners. Een belangrijk uitgangspunt van de circulaire economie is dat afval een grondstof is. We willen de levensduur verlengen van tweedehands producten en materialen in de wijk. Dit doen we door nudging. Door vele kleine duwtjes (projecten) maken we de buurtbewoners bewust dat afval een grondstof is. We willen laten zien dat het mogelijk is om materiaalkringlopen te sluiten waarbinnen de waarde behouden blijft. Zo krijg je hergebruik van hoogwaardige producten en materialen, en zijn er minder grondstoffen nodig. Gezocht wordt naar een verdienmodel op basis van meervoudige waardecreatie, zodat de projecten voor de langere termijn gecontinueerd kunnen worden. We zetten een intensieve samenwerking op tussen de wijkbewoners, de gemeente, kringloop 2Switch, bedrijven en verschillende kennisinstellingen. Het start met initiatieven van de wijkbewoners om afval te verminderen en dat wat toch ontstaat te recyclen. Dit kunnen oplossingen zijn als een repair café of een spullenbibliotheek, maar ook herinzet van zwerffietsen of een nieuw leven voor afgedankte meubels kunnen als deelprojecten uitgewerkt worden. Het eigenaarschap ligt hierbij nadrukkelijk bij de wijkbewoners.
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.