Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

WAARDEVOLLE BOMENLIJST

Wie heeft er ervaring met het aanvragen van het laten plaatsen van een boom op de Arnhemse "Waardevolle bomenlijst", of weet hoe makkelijk of moeilijk een boom daarop komt?

Toen ik in mijn buurt hoorde dat een nieuwe bewoner de boom die in hun tuin staat weg wil hebben, vroeg ik mij af of daar geen kapvergunning voor nodig is. Op de site van de gemeente staat alles heel duidelijk uitgelegd (zie aldaar); en voor een boom die op die lijst staat is dus een vergunning nodig. (En daar kan dan dus bezwaar tegen ingediend worden!)

Er is ook een kaart te zien waar die bomen staan. Tot mijn verbazing zijn dit echter vooral bomen die op gemeentegrond staan, maar nauwelijks in particuliere tuinen. ??? Volgens mij barst deze buurt (en heel Arnhem) toch van de bomen die aan de voorwaarden voldoen en vooral, die (bijna) niemand weg zou willen hebben. Denk alleen al even aan de hittestress en de luchtkwaliteit! 

De boom voor wiens leven ik vrees staat niet op die lijst, en zou nu helaas gewoon gekapt mogen worden... Maar, klikkerdeklik, heel makkelijk, heb ik op die gemeentepagina toen dus een aanvraag ingevuld om de boom op de waardevolle bomenlijst te plaatsen. Uiterlijk half augustus moet de aanvraag afgehandeld zijn. 

Wordt vervolgd, en wellicht stof tot nadenken...           Linda. 


Deel dit bericht!

Reacties

Astrid Stokman
26 juni 2019

Beste Linda, goede tip! Wat ook heel goed kan werken, is een gesprek aangaan met die nieuwe buurman of -vrouw. Zeg gewoon dat je de boom in haar/zijn tuin ontzettend mooi vindt en deze zoveel bijdraagt aan het welzijn in de straat. Dan kan ervoor zorgen dat de nieuwe bewoner met andere ogen naar zijn/haar boom gaat kijken.

Linda B.
30 juni 2019

Tuurlijk ga ik eerst even kennismaken en het er over hebben. Maar de mensen wonen er nog lang niet, er zijn nog werklui bezig.
Ik vind “mooi” trouwens geen argument waar ikzelf vatbaar voor zou zijn, smaken verschillen nou eenmaal. Maar ik kan wel allerlei (gezondheids)voordelen noemen voor m.n. de baby die er komt te wonen. Of deeloplossingen aandragen zoals een stuk toppen van de boom, of 'm een jaar dus vier seizoenen een kans te geven voordat men 'm definitief helemaal verwijdert.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.