Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

BuurtGroenBedrijf
1 februari 2019

Stoep geveegd; de Gouden Wisselbezem voor dhr. Drost

Het BuurtGroenBedrijf geeft sinds mei vorig jaar elke maand de Gouden Wisselbezem door aan een andere buurtbewoner die heel actief is met het schoonhouden van zijn of haar straat. Deze maand wil het BuurtGroenBedrijf dhr. Drost in het zonnetje zetten. 

Dhr. Drost woont al 34 jaar in de Riethorsterstraat. Hij is al op leeftijd maar raapt nog steeds bijna elke dag zwerfvuil in zijn straat op weg naar winkel of markt. Daarnaast veegt hij al jaren regelmatig de stoep voor de opgang van zijn huis. 

In 2018 werd de Gouden Wisselbezem overhandigd aan Arjen Laning van het BuurtgroenBedrijf (mei), vervolgens aan Ellen Tebbe die het begin van de Spijkerstraat schoonhoudt (september), daarna Grieta Spanneburg die al vaker de landelijke Opschoondag in de wijk georganiseerd heeft (oktober) en als laatste Maggie Ruitenberg mede-initiatiefnemer van de opschoonmorgen in de Spoorhoek (november).