MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

OPROEP Spijkerbikes

  • 799 weergaven
  • 3 reacties

Woont u in het Spijkerkwartier en staan er bij u ook weesfietsen of wrakken in de straat? Of vermoedt u dat? Maak dan een foto van deze fiets en mail deze inclusief locatie naar .

Spijkerbikes wil samen met buurtbewoners fietsen die in het Spijkerkwartier rondzwerven dusdanig verspijkeren, opknappen, dat deze weesfietsen en wrakken onderdeel worden van de Spijkeridentiteit, zie Pinterest Moodboard ter inspiratie.

Dat mag natuurlijk niet zomaar! En zeker niet bij iedere fiets. Het gaat om fietsen die zichtbaar verwaarloosd zijn, niet meer gebruikt worden, en meer dan 2 gebreken hebben. Kortom, wrakken en weesfietsen. Op de foto hieronder genomen op de hoek van de Spijkerlaan en de Spijkerstraat staat zo een fiets. Tenminste dat vermoedt één van de bewoners uit de buurt daarom heeft hij een foto gemaakt en gemaild naar . Op basis van deze foto starten wij via Facebook Spijkerbikes een soort zoekactie naar de eigenaar en merken wij deze locatie aan op de kaart van het Spijkerkwartier. Daarmee krijgt deze locatie prioriteit bij de Gemeente als zij op 10-10 vanaf 10 uur in het Spijker de wrakken en weesfietsen komen versieren met een breekkoordje. Wordt de fiets wel gebruikt dan breekt het koordje direct, dat heb je niet eens in de gaten. Maar wordt de fiets niet gebruikt dan start 7 november de juridische procedure en worden de weesfietsen op 15 november naar de 2Switch opslag gebracht waar de eigenaar zijn fiets nog 3 maanden kan ophalen tegen betaling van 35 euro. Na die periode mogen bewoners van het Spijkerkwartier een deel van de fietsen verspijkeren tot Spijkerbikes. 


Deel dit bericht!

Reacties

Judith Hopster
15 oktober 2019

Heeft ook iemand bedacht dat er wellicht bewoners zijn die wel een fiets hebben, die fiets niet dagelijks gebruiken en geen opbergmogelijkheid binnen hebben? Dat die fiets wellicht gemolesteerd is/wordt en dat hij er dan misschien wel verwaarloosd uitziet, maar toch nog wel eens wordt gebruikt?
Ik bedoel maar: helemaal eens hoor om iets te doen tegen fietskrotten; de vraag is en blijft wanneer is een fiets voldoende verwaarloosd en wat zijn twee gebreken. Ter info: mijn fiets is ongelofelijk gemolesteerd door onbekenden maar wordt dus nog wel gebruikt. Twee gebreken: lampjes zijn er afgestolen en het spatbord moet ik elke keer vastzetten. Maar alsjeblieft: laat mijn fiets staan! En nee, ik gebruik m niet dagelijks.

Rob Sprang van
15 oktober 2019

Beste Judith, hier is natuurlijk aan gedacht. Daarom werken de BOA's met witte breekkoordjes. Deze koordjes heten breekkoordjes, omdat ze breken zodra iemand weer gaat fietsen. Dus als je na 10 oktober hebt gefietst dan is je koordje gebroken en laat 2Switch je fiets staan. Wij nemen in ieder geval nooit fietsen mee, dat is niet onze rol. Wanneer na 4 maanden in de opslag bij 2Switch de fiets nog steeds niet is opgehaald dan mogen wij een hopelijk fietsen verspijkeren.

Judith Hopster
15 oktober 2019

Dag Rob,

Dank voor je reactie. Ik zou het ook prettig vinden als 2Switch mijn fiets laat staan als ik sinds 10 oktober niet heb gefietst!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.