MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Opening van het Sterrenplein

  • 1583 weergaven

Vol trots willen we via deze weg laten weten dat op donderdag 14 april a.s. de opening van het Sterrenplein (voorheen Arcadeplein) plaats vindt waarbij wethouder Ine van Burgsteden de officiële handeling zal verrichten.

Onder andere dankzij een financiële bijdrages en de hulp van vele is het mogelijk geworden om het Sterrenplein om te toveren van een kaal en stenige omgeving naar een gezellig en bovenal groen wijkplein. Zo zijn er in de afgelopen jaren diverse nieuwe speeltoestel-
len geplaatst waardoor de speelfunctie van het plein voor een grotere groep buurtkinderen en leerlingen aantrekkelijk is geworden. Daarnaast is er door verschillende toepassingen het plein groener gemaakt. Er zijn geveltuintjes en nieuwe plantvakken aangelegd, groenzuilen geplaatst, plantenbakken uitgebreid en verticaal groen gecreëerd. Door deze toevoeging van grote diversiteit aan beplanting, geur en kleur zal er  uiteindelijk ook meer ‘leven’ in de vorm van bijvoorbeeld vogels, insecten en vlinders op het plein komen.

Leerlingen van basisschool de Sterrenkring gaan samen met buurtbewoners zorg dragen voor het onderhoud van het groen op het plein. Op deze manier krijgen de kinderen de kans om te ervaren hoe planten groeien en bloeien en krijgt het plein meer een buurtfunctie.

Zoals u wellicht begrijpt, zijn we trots op het eindresultaat en willen we dat graag laten zien. Daarom nodigen wij u allen van harte uit om de opening van het plein bij te wonen. U bent vanaf 14.00 uur welkom en kunt zich dan melden bij de ingang van basisschool de Sterrenkring, Blekerstraat 4.

Met vriendelijke groet,
Werkgroep Sterrenplein

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.