MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Onveiligheid in de wijk

  • 703 weergaven
  • 1 reactie

We mochten van de burgemeester niet vertellen wat er allemaal goed en fijn is in de wijk, maar wat er níet goed is qua veiligheid en openbare orde. En er blijkt toch heel wat mis in het Spijkerkwartier. Problemen zijn er vooral rondom specifieke panden. Panden van waaruit gedeald wordt, met drugsrunners op straat die agressiever worden naarmate de temperatuur stijgt. Panden van huisjesmelkers die intimideren en bedreigen als je ze aanspreekt op overlast. Panden vol kamerbewoners met schulden en psychische problemen, die uitgebuit worden door hun huisbaas. Wooncomplexen, waarvoor mensen met een modaal inkomen niet meer in aanmerking komen, waardoor er zo langzamerhand alleen nog maar mensen uit de onderkant van de samenleving wonen. Een hotel dat zich niets aantrekt van vergunningsvoorwaarden, stinkende containers afval op straat zet en grote overlast veroorzaakt met laden en lossen. Bewoners met vechthonden die zo agressief zijn (hond én baasje) dat andere bewoners hun hond niet meer in de wijk durven uitlaten. Flink wat asociale mensen in de wijk dus, die andere bewoners zich onveilig laten voelen in hun eigen woonomgeving. De meeste problemen lijken zich te concentreren in de Karel van Gelderstraat, Driekoningenstraat en Spoorhoek.

Schokkend is dat gemeente, politie en woningcorporatie vaak niet optreden. Je moet een stevig doorzettingsvermogen hebben om met je klacht door te dringen tot de instanties (en daar zijn er veel van!). Ondernemers lijken altijd gefaciliteerd te worden door de gemeente, ook als ze onfatsoenlijk, asociaal en in overtreding zijn. Kortom: het voelt niet (altijd) alsof de overheid aan de kant van de gewone, sociale bewoner staat!

Dinsdagavond 28 mei vond een gesprek plaats tussen burgemeester Marcouch en twintig wijkbewoners en -ondernemers. De burgemeester verwerkt de resultaten van het gesprek en gaat samen met de wijk een plan maken om de onveiligheid aan te pakken. Wordt vervolgd dus.

Deel dit bericht!

Reacties

Franske Brandt
1 juni 2019

Toch even een reactie op bovenstaand bericht.

De tekst -ondernemers lijken altijd gefaciliteerd te worden door de gemeente- vind ik (aanwezig op deze avond) niet de lading dekken. Dat dit bij of door een 'paar' ondernemers misschien het geval is komt nu niet tot uitdrukking in bovenstaande tekst.

Er zijn vele, gewone, sociale ondernemers en ook zij hebben last van onveiligheid in de straat, overlast door fietswrakken, -wezen of hoe ze dan ook heten. Ook zij hebben last van verwarde personen en veelvuldig winkeldiefstallen en slechte terugkoppeling van aangiften en het niet handhaven van parkeerverboden, maximum snelheden. Eigenlijk is er dus niet zoveel verschil tussen de gewone, social bewoner en de gewone, sociale ondernemer. Wat mij betreft samen aan de slag voor een mooie wijk en winkelgebied in het Spijkerkwartier.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.