Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Informatie avond energiescan en IR verwarming

Heeft u al een plan hoe in uw woning energie te besparen? Isolatie, dubbelglas, tochtstrips… Er is zo veel mogelijk. Maar hoe pas je dat allemaal toe? Hoe stem je de verschillende maatregelen op elkaar af, hoe hou je rekening met een gezond binnen klimaat en welke financieringsmogelijkheden zijn er?
Spijkerenergie werkt samen met E-Trias om een gedegen woonplan (energiescan) voor de typische
Spijkerkwartier huizen aan te bieden. We zoeken nu 10 huizen die als proef al mee willen doen (gratis!). In ruil daarvoor vragen we uw mening over de scan. Meer weten? Kom 12 november
naar de Spijkerenergie informatie avond!

Anders verwarmen! Plaatselijk tijdelijk verwarmen is mogelijk met een IR panel. Een wat? Een infraroodpaneel. Comfortabele warmte bieden op iedere gewenste plek. Zo gezond, betaalbaar
en duurzaam mogelijk. Op de informatie avond komt een leverancier van deze panelen uitleggen hoe zijn product werkt en hoe u het kan toepassen in uw huis.

Waar? De lommerd, Spijkerstraat 185a
Wanneer? 12 november om 20:00

Deel dit bericht!

Reacties

Peter Rosier
24 oktober 2019

Kunnen hier ook huizen van de woningstichting (bijv. van Portaal) bij betrokken worden of gaat het alleen maar om koophuizen?

Patrick Hoogenbosch
25 oktober 2019

Beste Peter, dank je voor een goede vraag. Deze energie scan is vooral van toepassing op koopwoningen. De uitkomst van de scan richt zich namelijk vooral op het bouwkundig en installatie technisch deel van de woning. Dat is iets waar je als huurder voor afhankelijk bent van de verhuurder.
Je opmerking is terecht, want in het Spijkerkwartier staan ook een heel groot deel woningbouw corporatie woningen en woningen die commercieel verhuurd worden. Het lijkt mij een goed idee om een speciale avond te organiseren wat voor huurders mogelijk is. Dit zal dan minder over het bouwkundige-, installatie-deel gaan en meer over het gebruik. Daar kunnen we zeker ook de corporaties voor uitnodigen. Wil je daar eens over door praten hoe we dat vorm kunnen geven?

Charlotte Nas
26 oktober 2019

waar kan ik de woning aanmelden?

Peter Rosier
26 oktober 2019

Dag Patrick,

Dank voor je reactie. Ik dacht dat onze wijk juist aangewezen was (wijk van de toekomst) om samen met huurders en eigenaren (zie link) te kijken naar verduurzaming van het wonen. Zou het geen idee zijn om woningstichtingen en particulieren die huizen in onze wijk verhuren hierbij te betrekken? Ik huur een appartement in de oude Brusselse huizen aan de Spijkerstraat, maar zou graag zien dat portaal eens een energiescans zou doen. Als werkgroep is dat mogelijk makkelijker te organiseren dan als individuele bewoner..

arnhem.nl/stad_en_wijken/Duurzame_energi...

Patrick Hoogenbosch
28 oktober 2019

@Peter Rosier, klopt inderdaad dat het Spijkerkwartier Wijk van de Toekomst (WvdT) is. Vanuit Spijkerenergie en WvdT organiseren we ook informatie avonden, bieden een LED koffer aan om thuis een keuze te maken uit gangbare led lampen, zetten we een warmte camera in om de isolatie, of juist het ontbreken daarvan, in woningen zichtbaar te maken, enz. enz. Het organiseren van al deze acties kost tijd. Veel zijn dit vrijwilligersuren die er maar beperkt zijn. Dat gezegd hebbende is het zeker een goed plan om woningcorporaties en andere verhuurders te betrekken. Wil je helpen dit te organiseren?

@Charlotte Nas. De energie scan is voor nu voor de historische stadswoningen ofwel oude herenhuizen die vanuit één CV verwarmt worden. Het maakt niet uit of het een hoek of tussen woning is. De scan voor gesplitste woningen (beneden / boven) of andere type woningen volgt later. Opgeven kan tijdens de informatie avond op 12-11.

Peter Rosier
28 oktober 2019

Ben niet zo bedreven in organiseren, maar wil zeker helpen. Lijkt mij nuttig om vooraf hierover contact te hebben..

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.