MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Hoe verduurzaam je jouw huis? Studenten HAN Bouwkunde geven advies!

 • 749 weergaven
 • 1 reactie

Vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbelglas? Wil je ook jouw huis verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen ? En in welke volgorde? En vraag je je ook af wat dit allemaal gaat kosten? En wat levert het je op?

Vanaf half april helpen tweedejaars studenten van HAN Bouwkunde bewoners in het Spijkerkwartier hiermee. In een periode van 8 weken werken studenten per woning een plan uit hoe deze energetisch verbeterd kan worden. Er gaan 18 groepjes (van 4 studenten) aan de slag.

Wij zoeken 18 bewoners van het Spijkerkwartier die graag een verduurzamingsadvies voor hun woning willen! En hier komen ook huurders voor in aanmerking!

Wat krijg je van de studenten?

 • Een advies hoe jouw woning, zo ver als mogelijk, energieneutraal gerenoveerd kan worden: wat, hoe, in welke volgorde en wat gaat dat kosten?
 • Een meerjarig onderhoudsplan.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je vindt het leuk om deze studenten bij jou thuis te ontvangen en met ze ‘samen’ te werken.
 • Je bent bereid om de uitkomsten van jouw advies te delen met buurtbewoners. Bijvoorbeeld tijdens een informatieavond van Spijkerenergie.

Voor de echte enthousiastelingen…

 • Je kunt als deelnemende bewoner samen met de studenten de colleges volgen die worden aangeboden voor deze course ‘Het revitaliseren van een (na-oorlogse) woonwijk‘.

Hoe gaat het in zijn werk?

 1. Je meldt je aan voor dit project (met korte motivatie)
 2. Ben je geselecteerd*, dan starten de studenten met een intake bij jou thuis (duurt 2 uur). Deze vindt plaats op donderdagmiddag 16 april.
 3. Na 4 weken komen de studenten weer naar het Spijkerkwartier voor een voortgangsoverleg bij DAZO (Spijkerstraat 125). Woensdagmiddag 13 mei en donderdagmiddag 28 mei.
 4. Na 8 weken ontvang je jouw advies tijdens een presentatie op de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (vrijdag 12 juni).

Wil je zeker zijn van deelname? Meld je dan direct aan via: . Vermeld je huisadres en contactgegevens.

Wil je meer weten? Kom dan donderdag 12 maart naar de informatieavond van Spijkerenergie in De Lommerd. Hoofddocent Bouwkunde Mich van Muijden komt vertellen wat de HAN-studenten voor je kunnen betekenen. Start 20.00 uur.

Heb je vragen? Neem contact op met Antoinette de Bruijn (coördinator) 06-29382188

* Bij meer dan 18 aanmeldingen, maakt Spijkerenergie een selectie. Naast herenhuizen van rond 1900,  komen ook woningen uit de jaren 30 en 80 in aanmerking. We willen graag een doorsnede van de wijk laten onderzoeken en naast koopwoningen ook een paar huurwoningen meenemen.

(Infographic van Natuur & Milieu op Slimwoner.nl)

Deel dit bericht!

Reacties

Paulien Vos
27 februari 2020

Mochten jullie niet genoeg aanmeldingen hebben dan zijn jullie welkom bij ons op de Boulevard. Wij hebben al veel info over verduurzamen gehad, (o.a appeltaartbijeenkomst) dus vandaar dat we niet overenthousiast reageren. Wij vinden verduurzamen wel heel belangrijk.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.