MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Gele stenen Prins Hendrikstraat

  • 405 weergaven
  • 11 reacties

Ik maak me zorgen over het behoud van de gele straatstenen uit de Prins Hendrikstraat.

Tijdens het overleg zo'n twee jaar geleden werd er door de projectleider toegezegd dat de oude stenen zoveel mogelijk zouden worden hergebruikt voor de herbestrating van de Prins Hendrikstraat.

Wat ik nu waarneem is dat onze oude stenen bij het werken aan de Spijkerstraat steeds  in kleine porties worden afgevoerd. Ik heb een sterk vermoeden dat van die toezegging er niemand meer op de hoogte is. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat bij het herbestraten het heel onhandig is  om met die oude stenen te werken. Voor de efficientie is het beter om met nieuwe strakke stenen te bestraten.


Is er iemand uit de buurt die hier toezicht op houdt?


Deel dit bericht!

Reacties

Jet de Bruijn
6 februari 2020

ha Theo, je zou contact met de gemeente kunnen opnemen of met Rob Reinderhoff 06-21538365.

Monique Fisscher
7 februari 2020

Hoi Theo, de kans is groot dat er net als bij ons in de Spijkerstraat mooie gele stenen worden gelegd in visgraatmotief, nog mooier dan wat er nu ligt. Het duurt nog een poosje voordat jullie aan de beurt zijn, hoor ik net.

Theo De Keijzer
7 februari 2020

Wij hebben in de straat al hele mooie oude gele stenen. Mooier dan die strakke nieuwe gele stenen.
En waarom afvoeren als ze hergebruikt kunnen worden!

Egbert Bouwhuis
8 februari 2020

HELEMAAL eens met Theo, en idem voor de boomspiegelhekjes, die nu zijn opgeslagen in een stalen container in de Prins Hendrikstraat. Daar staan zoveel hekjes dat je er met alle gemak een grote nieuwe van kan maken, mij zou dat zeker wel lukken in elk geval. Maar sinds de gemeente aan 'participatie' doet, denkt men met een soort 'maagverkleiningsoperatie'-mindset zomaar even de container-opening te verkleinen, waardoor we minder restafval kwijt kunnen per storting. Inspraak? Geheimhouding over waar ons afval naar toe gaat, hoeveel afval we eigenlijk produceren? Wat er precies met het glas, papier en plastic gebeurt? Burgers betrekken is iets wat voor de buhne is blijkbaar. En toezeggingen zijn kennelijk niets waart, waarom zouden we dan nog in gesprek met elkaar? Als afspraken met alle eenvoud worden geschonden. Er is een stil protest met wat lintjes gemaakt van verbandkatoen in de Kastanjelaan: alle bomen MOETEN weg, en weet je waarom? Nee, de toezeggingen eerder gedaan worden verder afgestemd met de 'vertegenwoordigers' van de wijk, en die zijn achter de schermen. Open en heldere communicatie mag niet meer.

Overigens, het afval gaat grotendeels naar Twence in Hengelo. En ik ben 100% tot actie bereid om de veel mooiere gele steentjes van de Prins Hendrikstraat te behouden!

Monique Fisscher
9 februari 2020

Hoi Egbert, iemand vertelde dat alle bomen in de wijk voorzien gaan worden met hekwerken, in eens, of heb je dat niet gelezen? Ik ben heel blij met de verruiming van die veel te krappe boomspiegels, en de groenstrook langs het hek van Carel langs de parkeerplaats. Het is ondertussen wel flink afzien, met die herrie op straat de hele dag! Over een week zijn ze klaar met dit stuk waar wij wonen, en gaan ze door met de Spijkerstraat tot de kruizing met de Emmastraat.

Egbert Bouwhuis
9 februari 2020

Hoi Monique, schuif maar door dat verhaal over de hekjes, van wie komt dat en waar staat dat? Plus de gele klinkers in de Prins Hendrikstraat behouden is een toezegging die ik van harte wil ondersteunen.

Monique Fisscher
9 februari 2020

Hoi Egbert, degene die schreef dat de hekwerken terug worden geplaatst, als alles klaar is, heeft de reactie helaas verwijderd inmiddels.
Wat betreft het hergebruik van de gele stenen in de Hendrikstraat, daar weet ik niks van, en als dat is toegezegd dan is dat zo. In onze straat lagen van die lelijke kiezel-betonstenen, die zijn gelukkig weg, net als de veel te hoge trottoirbanden.

Egbert Bouwhuis
9 februari 2020

Gompie zeg, dus dat van die hekwerkjes is apekool - verschrikkelijk zeg! Maar waarom kunnen we als burgers (zoals ik bijvoorbeeld) niet zelf een nieuw hekje maken van al die andere die zijn afgevoerd. De boomspiegel voor mijn deur is helaas 4 x zo groot geworden en samen met het terras van de per woensdag verkochte firma SoundTrek komt deze zomer met die belachelijk veel foute fietsparkeerders de ruimte voor de voetgangers totaal in de verdringing, met verzwikte enkels erbij want de stenen liggen inmiddels met centimeters verschil aan de rand van de stoep naast mijn voorpleintje. Helaas kan ik er hier geen foto bij doen. Dus dat boomspiegelhekwerkje is absoluut welkom terug op die voor de natuur van de boomspiegel zo kwetsbare plaats, snap je? Graag support voor dit idee. Hergebruik past prima bij de circulaire ontwikkeling. Dat geldt nog meer voor de uitstekende gele klinkers van de Prins Hendrikstraat.

Monique Fisscher
9 februari 2020

Nee dat is geen onzin, de hekwerkjes komen terug, op maat gemaakt. Oh nu komt de aap uit de mouw, jij bent niet blij met de verruiming van de boomspiegels, nou ik wel, en goed voor de bomen.

Theo De Keijzer
10 februari 2020

Ik heb een reactie gehad van Rob Reinderhoff dat het bekend is bij hem en de aannemer dat de gele stenen van de Prins Hendrikstraat hergebruikt gaan worden. Ze worden dus ergens opgeslagen totdat de straat aan de beurt is.


Jet de Bruijn nog bedankt voor deze link!

Jet de Bruijn
10 februari 2020

Fijn dat het goedkomt!
graag gedaan.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.