Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Feestelijke oplevering groene geveltuin in Spijkerstraat

In het Arnhemse Spijkerkwartier wordt aanstaande donderdag 10 maart in aanwezigheid van wethouder Ine van Burgsteden een groene geveltuin onthuld. Het betreft een gevel van een appartementengebouw op de kruising Spijkerstraat - Boekhorstenstraat.

De groene gevel is een initiatief van woningcoörperatie Volkshuisvesting samen met de vereniging van eigenaren van het complex.  De gemeente Arnhem heeft dit initiatief financieel ondersteund met een bijdrage van 5.000 euro uit de subsidieregeling Verminderen Hitteplekken.

Wethouder Ine van Burgsteden: "Bij het toevoegen van groen in een relatief versteende wijk snijdt het mes aan twee kanten. Het draagt bij aan een prettige woon- en leefomgeving en daarnaast zorgt het voor verkoeling in de zomer. In combinatie met het feit dat de bewoners van het appartementencomplex het onderhoud verzorgen, maakt dit project tot een voorbeeld waar we als Arnhem bijzonder trots op mogen zijn." Het ontwerp van de geveltuin is van het Arnhemse architectenbureau NEXIT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.