Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

BuurtGroenBedrijf
30 november 2018

De Spoorhoek weer schoon

Deze keer is vanuit de Tuinpoort een grote groep met grijpers en vuilniszakken in de Spoorhoek aan de slag gegaan. Wijkbewoners gingen samen met een negental HAN studenten, een stagiaire en vrijwilligers van het BuurtGroenBedrijf op pad. Na ruim 1 uur waren alle straten van de Spoorhoek aan de beurt geweest.

Zo is onder andere de Hommelsestraat grondig onderhanden genomen, de parkeerplaats achter het Tuinpoortgebouw volledig opgeschoond en in het gebied rondom de Jufferstraat en Paterstraat veel zwerfvuil opgehaald is.

 

Voor de vierde keer is de gouden wisselbezem over gedragen aan een wijkbewoner die ook op andere dagen in de maand actief is met het opschonen van de wijk. Grieta Spannenburg, de organisator van de landelijke opschoondag (jaarlijks in maart) in de wijk, droeg de gouden wisselbezem over aan Spoorhoekbewoner Maggie Ruitenberg die samen met Arjen Laning deze opschoondag geïnitieerd heeft.

 

En na afloop werd er in de ontmoetingsruimte van de Tuinpoort weer overheerlijke soep met brood geserveerd, gemaakt door Marieke Bruggeman en gesponsord door Odin.

Maandelijks organiseert het BuurtGroenBedrijf een opschoondag; elke laatste zaterdag van de maand. In december slaan we het opschonen over maar de eerst volgenden in het nieuwe jaar zullen zijn op zaterdag 26 januari  en zaterdag 23 februari

Komt allen mee doen!