Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

De laatste bollenspringers

De laatste bollenspringers

 

Ons huis ziet uit op de drie bollen op de hoek Spijkerstraat met de Schoolstraat. Drie betonnen bollen waar sommige automobilisten op vloeken als ze zich niet aan de verkeersregels wilden houden. De bollen worden door de kinderen in de buurt al generaties lang als uitdagend speelobject gebruikt.  Alle kinderen beleven  er  veel plezier aan, even springen op de bollen, en dan weer verder. 

Dit ‘speeltoestel’ is erg duurzaam en gaan nooit stuk, het behoort tot de goedkoopste van de stad, onderhoud is niet nodig. 

De bollen liggen hier al ‘sinds mensenheugenis, ze behoren tot de relikwieën van de wijk, met in mijn ogen grote architectonische waarde. Hulde aan de voor mij anonieme ontwerper die ‘de drie bollen’ verzon, en de onderlinge afstand zo bepaalde dat je wel 5 jaar oud moet zijn om de afstand te overbruggen! Met twee jaar kan je er zonder hulp op staan! 

De Spijkerstraat gaat binnenkort qua uiterlijk vernieuwd worden. Meermaals is door ons aangegeven dat we graag wilden dat de bollen zouden blijven liggen. Ze passen blijkbaar niet in de aanstaande vernieuwingsslag. Wij vinden dat jammer, een stukje historie en karakter van de wijk dat verdwijnt. Vandaar deze ode aan de laatste generatie bollenspringers. 


Martijn Aarts

Ivm de privacy is expres een slecht foto gebruikt waardoor de springers onherkenbaar zijn. Maar velen van ons herkennen de plek met steeds weer spelende kinderen.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.