MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Aanvragen zwerfvuilklepjes

  • 434 weergaven
  • 4 reacties

Nu de afvalcontainers zijn afgesloten, zijn de bestaande afvalbakken vaak overvol en is er een groot tekort aan zwerfvuilklepjes.

Via de Fixi App kan je heel eenvoudig zwerfvuilklepjes aanvragen.
Meld zwerfaval bij een afvalcontainer met een foto waarop het containernummer te zien is.
Bij opmerking vul je in 'graag een zwerfafvalklepje toevoegen'. 

 Dan komt het meteen goed binnen en plaatst de gemeente een klepje.

 

Deel dit bericht!

Reacties

Anneke Hartog
22 februari 2020

Wat is in vredesnaam een zwerfvuilklepje?

Egbert Bouwhuis
23 februari 2020

Anneke, daar kan je met veel moeite dan je snoeppapiertje in proppen. Dat is als troost dat de klep niet meer open kan. Maar het helpt geen zier met al dat afval naast de container. Misschien kunnen we protesteren tegen die afsluiting! En ik zie op de foto dat ik wel wat mede-demonstranten kan vinden šŸ˜Š

Carel Kruip
11 maart 2020

Mee eens, Egbert. Ik vind de argumentatie ten faveure van de verkleinde containers Ć¼berhaupt erg zwak. Wordt het beoogde doel (betere scheiding van het afval en daarmee minder restafval) t.z.t. geĆ«valueerd? En durft de gemeente dan - in geval het resultaat negatief blijkt- op haar schreden terug te keren? Of weegt het financiĆ«le doel zwaarder? Plastic, glas en papier worden nu ook al gescheiden ingeleverd. Het verbaast mij dat de Arnhemse burgerij dit klakkeloos laat gebeuren.

Egbert Bouwhuis
12 maart 2020

De mensen uit de wijk zijn verdeeld, omdat het onderliggende principe goed bedoeld is, maar de communicatie megaberoerd wordt gebracht. De mensen die ik ken zeggen hetzelfde. Dus dat gaat hommeles geven. Je ziet de afvalcoaches falen omdat veel bewoners maling hebben aan het effectief afstorten IN de container blijkens de hoeveelheden naast de container. Telkens opnieuw. Ik wordt ook moe van de burgerplicht telkens met FIXI te 'moeten' melden. Logisch want aan een portie afval wegbrengen zit meteen een portie appen voor de waakhondfunctie die bewoners i.p.v. de handhavers dan 'moeten' uitvoeren, want we willen immers niet dat de zooi het straatbeeld regeert. Deze wijze van werken door de gemeente stuit mij tegen de borst. Het is een schoolvoorbeeld van machtspolitiek, van verdeel en heers.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.