Wat doen wij?


Spijkerenergie is sinds 2013 actief en heeft als doel het besparen en duurzaam opwekken van energie in het Spijkerkwartier. Wij willen, samen met de gemeente en andere overheden, kennisinstellingen en bedrijven, een duurzaam Spijkerkwartier realiseren door zowel huiseigenaren als huurders te inspireren en stimuleren om energiemaatregelen te nemen. Dit doen we onder andere door het beschikbaar stellen van kennis en het aanreiken van mogelijkheden. Daarnaast werken we aan concrete projecten om het Spijkerkwartier te verduurzamen. Ben je benieuwd naar wat we al hebben bereikt? Kijk dan hier

In 2021 stelt de gemeente Arnhem voor elke wijk een plan op voor de energietransitie. Spijkerenergie denkt daarover mee. Ons motto is “voor de buurt, door de buurt”. We willen samen ons Spijkerkwartier een stukje mooier, gezonder en duurzamer maken zodat wij, maar ook de volgende generaties er van kunnen genieten. 

Onze droom is om zoveel mogelijk huizen in het Spijkerkwartier energie neutraal te maken. Het Spijkerkwartier heeft echter een grote verscheidenheid aan woningen en bewoners, waardoor een uniforme oplossing lastig is. In het Spijkerkwartier staan 3200 woningen, waarvan veel in particulier eigendom, een gedeelte in het bezit van woningcorporaties, en deels commerciële verhuur (winkels, restaurants). Daarom hebben wij een plan gemaakt waarin er voor elk type woning een geschikte oplossing komt. Dit noemen we de routekaart.