Bijeenkomsten


Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd om bewoners van het Spijkerkwartier te informeren over energiebesparing en verduurzaming. Daarnaast organiseren we ook workshops. Hieronder staat een overzicht van de geplande informatie bijeenkomsten en workshops voor 2020.

Deelname aan deze bijeenkomsten en workshops is gratis. Je hoeft je alleen maar aan te melden! Dat kan door een mail te sturen naar

Zon op je Spijkerdak!

woensdag 23 september 2020
Het kopen en plaatsen van zonnepanelen is nog niet zo eenvoudig met de vele moeilijke daken in het Spijkerkwartier. Ook komt er het nodige kijken bij het aanvragen van een vergunning. Afgelopen jaar heeft er een leveranciersselectie plaatsgevonden voor vier panden in het Spijkerkwartier. Tijdens de bijeenkomst vertellen we hier meer over.

Verder gaan we het hebben over de zonneboiler. Een zonneboiler zorgt voor warm water met energie van de zon. Daardoor bespaar je ongeveer de helft op je energieverbruik onder de douche en in de keuken. Buurtbewoner Theo, die al 20 jaar een zonneboiler heeft, vertelt over zijn ervaringen. 

Locatie: De Lommerd, uiteraard met 1,5 meter afstand

Tijdstip: van 20:00 tot 21:45 uur, inloop 19:45 uur

I.v.m. corona is het aantal plaatsen beperkt. Van te voren aanmelden is vereist. Stuur een mail naar:

Je kunt ook online deelnemen via Zoom! Stuur daarvoor ook een mail naar:

Verdiepingsworkshop isoleren & ventileren

6 oktober 2020 (workshop)
Na een stukje herhaling van de eerste workshop over dit onderwerp, wordt verder ingegaan op het isoleren en ventileren van woningen rond 1900 en de jaren 30. De workshop wordt verzorgd door Erwin Reuterink van Asisti bouwkundig advies.

Locatie: De Lommerd
Tijdstip: van 18.00 tot 21:30 uur met soep en broodjes.
Maximaal 20 deelnemers, vol = vol.

Aanmelden via:

De zin en onzin van een warmtepomp & wat doe ik met mijn monumentale raam?

4 november 2020 (informatie bijeenkomst)
Heeft het zin om in een oude woning een warmtepomp te installeren en zo ja, onder welke voorwaarden? Of moet je daar toch nog maar even mee wachten?

Via ramen gaat veel warmte verloren. Het loont de moeite om dan te kiezen voor HR++ glas. Maar welke opties heb je als je in een monumentaal pand woont?

Financiering en subsidies voor verduurzamen woning

December 2020 (informatie bijeenkomst)
Welke subsidies zijn er allemaal en hoe gaat dit in zijn werk? En wat zijn de financieringsmogelijkheden op dit moment voor het verduurzamen van je woning?

Exacte datum volgt nog.