Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Uitgelicht:

Glasvezel, hoe zit dat?

Marike Brüggeman
29 mei 2017

Buurtverbetering:

Glasvezel, hoe zit dat?

Rob Groot Zevert 12 mei 2017 

0 waarderingen

Glasvezel, hoe zit dat?

  • [ Ik heb een berichtje gestuurd naar de gemeente Arnhem met een vraag voor informatie over de aanleg van glasvezel. Ik hou jullie op de hoogte van de reacties van de gemeentemedewerker.  Als iemand van jullie hierop wil reageren? Van harte welkom! ]
  • (Sanne is de medewerker van de gemeente Arnhem die over glasvezel gaat, blijkbaar)
  • Dag Sanne, 
    Ik probeer uit te zoeken of het mogelijk is om glasvezel aan te laten leggen in onze wijk of tenminste in onze straat; de Emmastraat in de Spijkerbuurt. Momenteel gaat alles hier nog via het koperdraadje dat de PTT destijds heeft aangelegd. Onze up-load snelheid is vaak niet hoger dan 5 MBits. Vanaf september 2017 wordt gestart met de aanleg van een nieuw riolering systeem, een nieuw verkeerscirculatieplan, nieuwe bestrating, vervanging van groen (oude bomen eruit, nieuwe erin). De uitgelezen kans om ook glasvezel aan te leggen. Bij navraag tijdens de informatieavond in het buurthuis over de plannen blijkt dat aanleg van glasvezel geen onderdeel vormt van deze integrale aanpak. 
  • Bij verdere navraag blijkt dat de gemeente's een taak hebben in het verstrekken van opdrachten aan glasvezelbedrijven om glasvezel aan te leggen. Weet jij hier meer van af. Bestaat er een mogelijkheid om glasvezel aan te leggen in onze straat/wijk? Ik probeer uit te zoeken welke procedures we moeten volgen die kunnen veroorzaken dat er glasvezel wordt aangelegd.

  • met een groet van
  • rob groot zevert / emmastraat 50a / 6828 hh arnhem

Reacties

Sonja 2 juni 2017
Leuk dat je dit uitzoekt of er animo is. Ik heb iig ook wel interesse aan de prins hendrikstraat.. ik ben benieuwd of er meer reacties gaan komen!
Patrick 1 juni 2017
Beste Rob, zover ik begrepen heb moeten de telecom providers het initiatief nemen om glasvezel aan te leggen. Als buurt zelf een glasvezelnet exploiteren (mochten we dat al van de grond krijgen) niet mogen. Ik heb wel eens gesproken met Dave Aaldering van Breedband Arnhem BV. Zij hebben namelijk een deel van hun backbone door het Spijkerkwartier lopen. Alleen als je als straat of als wijk voldoende klanten op voorhand weet te verzamelen kan je de telecomproviders in beweging krijgen. Eerder is dit gedaan in de drie koningenstraat (meen ik). Nu loopt het BuitenGewoonBeter project waardoor de Emmastraat ook op de schop gaat. Het ideale moment om glasvezel aan te leggen. Lees meer hierover op https://www.mijnspijkerkwartier.nl/groep/buiten-gewoon-beter-spijkerbuurt
Danielle 30 mei 2017
Leuk dat je dit uitzoekt Rob, ik ben benieuwd
Bekijk al het nieuws uit je buurt »