Menu
Terug

Nieuws:

Parkeerplan: wat kunt u verwachten?

Kristel Kleinhesselink, (Werkgroep Verkeer Spijkerkwartier)
9 februari 2018

Afgelopen december nam de gemeenteraad het Parkeerplan Spijkerkwartier aan. Het nieuwe parkeerbeleid gaat op 1 juli 2018 in. Dat betekent dat de gemeente de komende maanden alle bewoners en ondernemers in het Spijkerkwartier gaat informeren over de veranderingen. Wat en hoe precies? Dat vertellen we in dit bericht. U kunt het ook lezen op de website van de gemeente Arnhem.

Waarom dit parkeerplan?
Er komt betaald parkeren in de hele wijk. Dit zal helpen tegen de parkeeroverlast. Want nu is hier gratis parkeren en dat trekt parkeerders aan die helemaal niet in het Spijkerkwartier hoeven te zijn.

Wat houdt het parkeerplan in?
Bewoners en ondernemers die geen eigen parkeerplek hebben, kopen een vergunning om in de wijk te mogen parkeren. Ook komt er een gunstige bezoekersvergunning. Er komen extra parkeerplaatsen in parkeergarages en particuliere parkeerterreinen zodat er voldoende plek is voor iedereen. Verspreid over de wijk komen er parkeerautomaten en parkeercontroleurs gaan goed handhaven.

Geld voor de wijk
Het unieke van dit plan? De meeropbrengsten van parkeervergunningen en parkeerautomaten gaan terug naar de wijk. Dat geld gaan wij als werkgroep gebruiken om het parkeergemak te vergroten én de leefbaarheid in de wijk te verbeteren.

Wat betekent dat voor u als bewoner en ondernemer?

  • • Makkelijk parkeren in de wijk voor u.
  • • Makkelijk parkeren in de wijk voor uw bezoek met de bezoekerspas.
  • • Een rustig straatbeeld met minder verkeersborden, paaltjes en foutgeparkeerde auto’s.
  • • Meer ruimte voor groen, fietsers, voetgangers en spelende kinderen.


Meer informatie
Het parkeerplan Spijkerkwartier en informatie over de planning en werkzaamheden vindt u op de website van de gemeente: https://www.arnhem.nl/stad_en_wijken/Wijken/Mijn_wijk/Spijkerkwartier/Parkeren

Wat kunt u verwachten de komende tijd?
Het parkeerplan gaat in werking per 1 juli 2018. Bewoners en ondernemers in het Spijkerkwartier krijgen de komende tijd verschillende brieven van de gemeente. Niet alleen over het parkeren in het Spijkerkwartier, maar ook over het digitaal aanvragen van vergunningen. Begin februari heeft u hierover de Folder Parkeren in het Spijkerkwartier.pdf ontvangen.

Spreekuur en contact
Heeft u vragen over het parkeerplan en de vergunningen? Of wilt u meedenken over extra maatregelen om de parkeerproblemen op te lossen en de leefbaarheid in onze wijk te vergroten? Elke vrijdag kunt u tussen 13.00 en 15.00 uur binnenlopen bij De Lommerd, Spijkerstraat 185A. Daar staan medewerkers van de gemeente u te woord. U kunt ook een e-mail sturen naar parkerenspijkerkwartier@arnhem.nl.

Werkgroep Verkeer Spijkerkwartier


Reacties