Menu

Spijkerenergie

Spijkerenergie is een buurtinitiatief en heeft als doel het besparen en duurzaam opwekken van energie in het Spijkerkwartier.
Door de buurt, voor de buurt is het motto!

Een duurzame wijk worden; dat kan alleen als we er samen voor gaan en als iedereen mee kan doen. Met elkaar kennis delen en maatregelen uitvoeren zoals isoleren, zonnepanelen installeren, tochtstrippen plaatsen, enz. dat is wat Spijkerenergie wil realiseren.
Spijkerenergie is een project dat eind 2012 gestart is door Patrick, Edwin, Willem en Egbert. Gelukkig waren er meer buurtbewoners die wilden helpen met kennis en goede contacten. Zo is het motto “voor de buurt, door de buurt” van Spijkerenergie ontstaan.
De gekozen aanpak is gericht op “vooral doen”. Samen ons Spijkerkwartier een stukje mooie, gezonder en duurzamer maken zodat wij, maar ook de volgende generaties er van kunnen genieten. Onze droom is om zoveel mogelijk huizen in het Spijkerkwartier energie neutraal te maken. Tot nu toe hebben we ons gericht op het zelf opwekken van elektriciteit via zonnepanelen. Met een mooi resultaat tot nu toe van meer dan 310 panelen geplaatst.
Onze droom is om zoveel mogelijk huizen in het Spijkerkwartier energie neutraal te maken. Dit willen wij doen door gezamenlijk informatie te vergaren over isolatie van gevel, vloer of dak, het plaatsen van HR++-glas of HR-ketels en zonnepanelen. Samen weten we meer dan alleen en kunnen er gedegen beslissingen genomen worden welke maatregelen toe te passen.

Lopende projecten:

  • 209 zonnepanelen plaatsten op het dak van appartementen complex Het Nieuwe Land
  • Het dak van buurtcentrum de Lommerd voorzien van zonnepanelen.
  • Advies aan verschillende buurtbewoners die zonnepanelen willen plaatsen.

 

Laatste berichten