Menu

Spijkerbed

Spijkerbed stelt gasten in de gelegenheid om als tijdelijke buurtbewoner één of meerdere dagen in het Spijkerkwartier te verblijven en zich te laten verwennen en inspireren door bewoners en hun talenten.

een bewonersinitiatief in ons bijzondere, geheimzinnige en altijd verrassende Spijkerkwartier

Spijkerbed stelt gasten in de gelegenheid om als tijdelijke buurtbewoner één of meerdere dagen in het Spijkerkwartier te verblijven en zich te laten verwennen en inspireren door bewoners en hun talenten.

Wat is het idee achter Spijkerbed?
Wij wonen met veel plezier in het Spijkerkwartier en die ervaring delen we graag met anderen. Daarom hebben wij -bewoners van het Spijkerkwartier- met Spijkerbed de mogelijkheid gecreëerd om gasten in onze wijk te ontvangen. Naast onderdak en eten, biedt Spijkerbed haar gasten een programma op maat aan dat gebruik maakt van wat wij zowel letterlijk als figuurlijk in huis hebben.
Zo kan de gast bijvoorbeeld les krijgen bij de dansschool, zijn eigen brood kneden bij de bakker, dineren bij de buren of fietsen naar de Veluwe.

Met Spijkerbed willen wij vooral bijdragen aan verbinding in de buurt. Samen werken we er aan om onze gasten te ontvangen en ze een onvergetelijke ervaring mee te geven en zo onstaan er contacten tussen buurtbewoners, ondernemers en gasten. Gasten logeren en eten bij buurtbewoners en ook de activiteiten die we in het programma opnemen worden uitgevoerd door bewoners en ondernemers uit het Spijkerkwartier. Persoonlijke aandacht en ontmoeting staan voor ons centraal. Bij het samenstellen van het programma gaat Spijkerbed uit van de sterke punten van de wijk en haar bewoners. De gasten die we tot nog toe hebben ontvangen zijn enorm enthousiast over hun verrassende “vakantie” in onze buurt. Naast het ontvangen van logeergasten is Spijkerbed ook heel geschikt gebleken om bedrijfsuitje of teambuildingdag tot een succes te maken.

Mocht je meer willen weten over Spijkerbed of zelf een bijdrage willen leveren dan ben je hierbij van harte uitgenodigd. Behalve het aanbieden van een slaapgelegenheid of het koken voor gasten, kun je bij voorbeeld ook denken aan het geven van een persoonlijke rondleiding door de buurt of een workshop, het mee organiseren van een activiteit, ondersteuning bij onze communicatie/PR enzovoort. Heb je een ander voorstel, laat het ons weten. Wij zijn blij met je inbreng. Doen wat je leuk vindt en wat het beste bij jou past is ons uitgangspunt.

Nieuwsgierig geworden?
Neem voor meer informatie contact op met:

Bureau Spijkerbed
Marike Brüggemann
bureauspijkerbed@gmail.com

Onze website: www.spijkerbed.org
Vrienden worden op Facebook www.facebook.com/spijkerbed


Het idee voor Spijkerbed is in 2015 tijdens een Ideeënsessie van DeBlauweWijkEconomie ontstaan. Het oorspronkelijke idee is door zes buurtbewoners verder doorontwikkeld. Onze eerste gedachten over Spijkerbed vind je hier. 

Laatste berichten