Menu

Plan Kaal

Plan Kaal is een initiatief van Marcel Alberts, Yvonne de Ridder, Margreet Brinkman en Menno Ketel.PLAN KAAL heeft als doelstelling kale, lege, verlaten, unheimische plekken in het Spijkerkwartier door middel van kunstzinnige uitingen weer aantrekkelijk te maken.Plan Kaal wil projecten realiseren waarin uitingen vanuit een kunstzinnige verbeelding een meerwaarde opleveren voor de bestaande situatie (leefomgeving).Historische, geografische of sociale structuren maken onderdeel uit van de uitingen.Het initiatief voor de kunstuitingen ligt bij Plan Kaal maar dat sluit bepaald niet uit dat idee├źn of plannen van anderen geadopteerd kunnen worden (bijvoorbeeld inbreng van buurtbewoners).Het eerste project van Plan Kaal was de aanpak van de lege, kale ramen op de hoek Steenstraat/Spijkerlaan.

Marcel Alberts heeft daar in 2008 grote filmaffiches voor ontworpen, waarin wijkbewoners in de rol van acteurs en de wijk als filmlocatie op staan afgebeeld (inmiddels vernield/overgeplakt door de winkelier van het betreffende pand).Het tweede project was het 'Lorentzpad'. Een drietal kunstuitingen op verschillende muren met verwijzingen naar een beroemde buurtgenoot, de natuurkundige Lorentz. Twee onderdelen zijn imiddels uitgevoerd.

Een bloemkool op een muur aan het Nieuwe Land, een verwijzing naar de vader van Lorentz die bekend stond om de bloemkolen die hij kweekte op zijn grond op wat nu het Nieuwe land heet.

Het tweede gerealiseerde onderdeel is de afbeelding van een formule op een muur achter een huis op de hoek van de Lombardstraat/Spijkerstraat. Het derde onderdeel is nog in voorbereiding.Diverse andere projecten zijn ook nog in voorbereiding. Voor meer informatie over Plan Kaal kunt u contact opnemen met Marcel Alberts ( marcelalberts@chello.nl )


 

Laatste berichten

Er zijn nog geen nieuwsberichten toegevoegd door deze groep.