Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Lachclub Arnhem

Bij Lachclub Arnhem oefenen we elke maand met speelse oefeningen, die de lach opwekken. Deze worden afgewisseld met eenvoudige ademhalingsoefeningen.
Hierdoor ontstaat een heerlijk gevoel van ontspannen en vrolijk in je eigen lijf en in het hier en nu zijn, verbonden met de mensen met wie je samen gelachen hebt. Deze benadering wordt Lachyoga genoemd.
Door regelmatig de lach te (be)oefenen zonder een aanleiding nodig te hebben, wordt lachen steeds makkelijker, ga jij je lichter en vrolijker voelen en ervaar je het leven ook steeds lichter.

Iedereen die samen wil lachen is welkom. Je hoeft geen lid te worden. Wel graag even opgeven dat je komt, via www.happyinbalance.nl/lachclub-arnhem. Op de website vind je ook meer informatie.

Bij Lachclub Arnhem oefenen we de lach

 Een keer per maand gaan we samen lachen zonder reden, aan de hand van eenvoudige oefeningen. Naast heel veel plezier geeft dit nog veel meer voordelen.
 Je zult merken dat lachen helpt ontspannen en verbinden.  Als je regelmatig oefent met de lach, wordt het lachen steeds makkelijker in allerlei omstandigheden. Dat maakt het leven lichter en leuker! 

Heb jij behoefte aan

 • Meer ontspanning
 • Leuker leven
 • Betere verbinding met anderen
 • Meer helderheid in je hoofd
 • Lekkerder in je lijf komen
 • Betere gezondheid
 • Effectiever werken


De makkelijkste manier om dit allemaal te bereiken is geregeld intensief lachen samen met anderen. En dat doen we bij Lachclub Arnhem! 

Natuurlijk kun je ook serieus en hard aan de slag gaan voor deze doelen. Maar in onze westerse maatschappij lijden al teveel mensen aan chronische serieusheid. Waarom zou je niet jezelf het plezier doen om de meest luchtige en makkelijke methode te gebruiken?
 Kinderen lachen nog heel gemakkelijk. De blijheid en vitaliteit van het vrije kind in ons kunnen we als volwassenen heel goed gebruiken.

Bij Lachclub Arnhem oefenen we de lach volgens de principes van de Lachyoga van dr. Madan Kataria met speelse lachoefeningen en ademoefeningen.
 Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek toont aan dat lachen grote voordelen heeft op het gebied van geluk, gezondheid en verbinding met anderen. Dit geldt ook voor gemaakt lachen. Als je echter samen met anderen gemaakt lacht, dan gaat dit gemakkelijk over in een oprechte, vrolijke lach.
 Lachen brengt je direct uit je zorgen in het Magische NU én laat al je cellen beter functioneren.

Voor wie?

 Lachclub Arnhem staat open voor iedereen die (nog) meer wil lachen en genieten van het leven. Wil je de lach bewust leren inzetten voor een fijner leven, dan ben je bij Lachclub Arnhem op de juiste plek. Kinderen vanaf 6 jaar zijn ook welkom, mits onder begeleiding van een volwassene.

 De kosten mogen nooit een belemmering zijn om mee te doen. Neem zo nodig even contact daarover op.

 Alle oefeningen kunnen gemakkelijk aangepast worden aan lichamelijke beperkingen en je bepaalt uiteraard zelf je grenzen.

Wat doen we?

 Elke bijeenkomst heeft in grote lijnen dezelfde opbouw

 • Ontvangst met koffie / thee en koekje
 • Enige informatie over lachyoga en de lach
 • Lichaam en geest opwarmen
 • Speelse lachoefeningen, meestal rondom een thema
 • Lachmeditatie
 • Napraten met koffie / thee en koekje


 Naderhand is het gevoel van ontspanning en vitaliteit optimaal.
 Voor en na elke sessie is er ruimte om met elkaar uit te wisselen en ook te netwerken.

Praktische informatie

Data: elke 1e zondag van de maand (behalve in april 2018: 2e Paasdag)

Tijd: Inloop om 10.30 u; Lachsessie van 11.00-12.00 u; Napraten tot 12.45 u.

Locatie: Gezondheidscentrum Parkstraat (ingang Kastanjelaan), Parkstraat 38A, Arnhem.

Bijdrage in de kosten: € 10,- p.p.
Voor studenten en Gelrepas houders € 5,- p.p.

Maximaal aantal deelnemers: 25 personen.

Aanmelden

 Fijn als je van tevoren aanmeldt via de webpagina van Lachclub Arnhem.
 Mocht je op het laatste moment besluiten om te komen, dan ben je ook welkom, mits het maximaal aantal deelnemers nog niet bereikt is.

Lachclinics op verzoek

 Voor scholen, organisaties en particuliere feesten worden ook lachclinics op maat gegeven. Neem contact op voor meer informatie daarover.

 

Laatste berichten

Er zijn nog geen nieuwsberichten toegevoegd door deze groep.