Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Nieuws:

Onderzoek Fijnstof

Nikki van Etten, (DeBlauweWijkEconomie)
9 december 2016 , 1610x gelezen

Mijn naam is Anouk Brouwer, 23 jaar en student op Hogeschool van Hall Larenstein in Velp. Ik zit nu in mijn 3de leerjaar waar ik gekozen heb voor de major Management Buitenruimte.

Dit half jaar onderzoeken wij het Spijkerkwartier. Binnen de afgelopen periode hebben wij onze eigen referentiestudie, visie op onze droomwijk en groenstructuurplan gemaakt. Mijn gekozen thema voor de referentiestudie is: Fijnstof. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat veel mensen hier geen weet van hebben en niet weten hoe schadelijk dit is voor de gezondheid.

Daarnaast is het Spijkerkwartier een wijk wat veel te maken heeft met luchtvervuiling! In mijn rapport is er onderzocht wat fijnstof is, wat het voor schade aanricht, hoe we het kunnen oplossen en in welke mogelijke vormen het opgelost kan worden.

Lijkt u het interessant om hier meer over te weten te komen, lees dan vooral mijn rapport!


Dit rapport is via onderstaande link te bekijken.

https://docs.google.com/uc?id=0B9O_SNEP7skOUW1SSDdHdENHM3c&export=download


Reacties

Nikki 10 januari 2017
Beste Willem, excuus voor de late reactie. Maar na één maand dan toch eindelijk reactie. Het is inderdaad waar dat een Pinus nigra harsverlies kan hebben, dit is wel alleen het geval wanneer er een beschadiging op de boom zit. Verder is het een uitstekende boom voor het opvangen van fijnstof zoals ook in het rapport te lezen is.
Willem 10 december 2016
Nikki, mooi rapport met leuke oplossingen. vraagje: heeft de pinus nigra ook nadelen zoals bijv harsverlies?