Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

BuurtGroenBedrijf

Stel je eens voor dat het is 2022. Sinds vier jaar is in het Spijkerkwartier uit het project DeBlauweWijkEconomie het groen-onderhoudsbedrijf Spijkergroen opgestart. Een aantal voorheen werkzoekende buurtbewoners met een passie voor groen en welzijn zijn dit bedrijf in 2018 gestart. Sinds het BuurtGroenBedrijf het beheer van het groen en het schoonhouden van de wijk uitvoert is de wijk er anders uit gaan zien. Naast schonere straten, beter onderhouden bomen, struiken en gras in de openbare ruimtes is er op meerdere plaatsen ook nieuw groen aangeplant. Zo zijn er nu op meerdere plekken in samenwerking met de buurt verticale tuinen, fruitbomen en kleinere stads tuinen waar kruiden en groenten gekweekt wordt geplaatst.

Dit is een deel van de droom die Marco in 2015 schreef. Inmiddels is deze droom een reële kans geworden. Wat zou het geweldig zijn als dit gaat lukken. Een groenere en schonere buurt, onderhouden door de buurtbewoners zelf. 


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.