Menu

Activiteit:

Groencafe #5

Geplaatst door: Fiona Boonk (BuurtGroenBedrijf)
Begint op: woensdag, 20 juni 2018 om 20:00
Eindigt op: woensdag, 20 juni 2018 om 22:00
Locatie: Spijkerstraat 125, Arnhem, Nederland

Het aankomende Groencafe staat in het teken van WATER. Tijdens de warme dagen is water een schaars goed, maar, zeker in het Spijkerkwartier, hebben we er ook wel eens genoeg van! Hoe kan je je tuin zo inrichten dat water geen overlast veroorzaakt, maar juist een leuk element wordt? 

We hebben Brenda Horstra van Tuinbranche Nederland uitgenodigd om het een en ander te vertellen over de 'Watervriendelijke tuin'. Tuinbranche Nederland maakte in samenwerking met de Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling en atelier GROENBLAUW hierover een prachtig handzaam boek met tips.

Dit groencafe biedt tevens het podium aan de Fotowedstrijd, deze keer met het thema 'lente', en de tweedejaars studenten van de opleiding culturele maatschappelijke vorming aan de HAN te Nijmegen die voor het BuurtGroenBedrijf hun onderzoek hebben gedaan zullen hun resultaten kort presenteren.

Het Groencafé wordt vier keer per jaar georganiseerd door het BuurtGroenBedrijf, die zich tijdens de vorige editie voor het eerst kon introduceren als stichting. Vanaf heden is het BuurtGroenBedrijf in staat om opdrachten aan te nemen en zelfstandig uit te voeren en te factureren. Hierin is veel mogelijk; heeft u een (gemeenschappelijke) tuin waarin geklust moet worden, wilt u graag een groenere of onderhoudsvriendelijke tuin of heeft u zelf groene vingers en wilt u graag aan de slag, neem dan vooral contact op via info@buurtgroenbedrijf.nl of loop gewoon eens binnen bij DAZO.

Bekijk alle activiteiten in de buurt ยป