Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Over
Arnhem Klimaatbestendig heeft als doel om op alle schalen van Arnhem (tuin, straat, buurt, wijk en stad), alle Arnhemmers te inspireren en te informeren over hoe je de stad klimaatbestendig kunt maken. Dit gaat over zowel hitte- als waterproblematiek.

De zomers worden warmer en droger en we krijgen te maken krijgen met steeds meer hoosbuien. Hier is Arnhem niet tegen bestand. Dat er steeds meer bebouwing en bestrating is, zorgt ervoor dat het warm wordt in de stad en dat bij hoosbuien het regenwater niet meer weg kan. Dit veroorzaakt schade, ook in jouw buurt.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat Arnhem klimaatbestendiger wordt. Er zijn heel veel slimme oplossingen, kleine en grote, om hitte te verminderen en regenwater op te vangen. Minder tegels en meer groen helpen al enorm. Regenwater kun je zelfs benutten. Voor je tuin bijvoorbeeld, of voor je wc. Bovendien maken deze oplossingen je omgeving mooier en beter. Doe mee, draag bij en geef het door:

Samen maken wij Arnhem Klimaatbestendig!

Platform Arnhem Klimaatbestendig bestaat uit de volgende organisaties: Netwerk Groen Arnhem, Natuurcentrum Arnhem, Gemeente Arnhem, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Rivierenland, Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem en Le Far West landschapsarchitectuur.
Contact

Berichten

Deelnemers (4)

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.