Menu

Buurtverbetering:

30km wijk

Maarten van Loon
20 mei 2018
0 waarderingen

Beste buurtbewoners,

Al jaren erger ik me eraan: motoren, jonge autorijders, enz. die lak eraan hebben of niet in de gaten hebben dat we in een 30km-wijk wonen. Er zijn zelfs buurtbewoners die het niet weten. Waarom staat er (vrijwel onzichtbaar, door de drukte) een 30km-bord aan het begin van de Steenstraat en de Boulevard Heuvelink (hier beter zichtbaar), maar wordt het niet herhaald in de hele wijk? In het Burgemeesterskwartier zie je die stickers en bordjes wel! "30km, bedankt!"

Dat zou in elk geval de twijfelaars helpen. Maar ook kunnen we mensen er dan aan houden.
Ik denk ook dat, als degenen die wel dan 30km willen rijden dat doen, de anderen dan ook 30km moeten rijden!

De Kastanjelaan zal voorlopig nog wel een sluiproute blijven voor de richting naar Presikhaaf; ik zie dat nog niet opgelost worden.

Hopelijk kan het na hier 35 jaar te hebben gewoond, dan eindelijk ophouden met dat scheuren.

Reacties

Jet 28 mei 2018
De gemeente Arnhem heeft via facebook gereageerd op dit bericht en wel als volgt: Hallo Spijkerkwartier, Het gehele Spijkerkwartiergebied is 30 Km zone. Bij alle invalswegen staat een bord 30Km. Ook het bord bij de ingang Steenstraat is goed zichtbaar. Herhalingsstickers worden niet door de gemeente geplaatst. In de Burgemeesterswijk zijn ze door de buurt zelf geplakt. Mogelijk in samenwerking met VVN. In Arnhem zijn overigens alle wijken m.u.v. de doorgaande en verbindingswegen 30Km zone.
Bekijk alle buurtverbeteringen in je buurt ยป