Menu
Buurtfoto:

Kerstboom verbranding

Monique Fisscher
13 januari 2019

Een uurtje later dan gepland ging de fik er in tijdens de jaarlijkse kerstboom verbranding. Er was weer erwtensoep en lekkere oliebollen. Niet veel later ging iedereen schuilen vanwege de regen.

Reacties

Monique 19 januari 2019
Dankjewel, U2: - ))
Ewout 19 januari 2019
@ Monique, fijn dat je dat voor me opheldert; ik dacht echt dat het een goede vorm van argumenteren was. Een goed weekend!
Monique 19 januari 2019
Beste Ewout, het gaat in dit geval om vervuiling, de belasting voor het milieu. De oorlog in X, is ook heel erg, weer een heel ander verhaal ; - )
Peter 19 januari 2019
Monique, door te wijzen naar andere misstanden in de wijk probeer je je eigen verantwoordeljkheid te ontlopen. Geef het goede voorbeeld en pak je eigen gedrag aan in plaats van je te verschuilen achter andermans foute. gedrag.
Ewout 19 januari 2019
@ Monique Sinds wanneer is het: of/of? Dezelfde redenatie kan je nog doorzetten: er zijn straten waar de vervuiling nog groter is, enzovoort. Of deze: voordat je "mekkert" over die racebaan: doe eerst eens iets aan de oorlog in X, dat is pas erg.
Monique 19 januari 2019
Al het gemekker over het jaarlijkse fikkie bij Thialf leidt af van een ander probleem dat veel groter is, bijvoorbeeld de racebaan die dwars door de stad, vlak langs onze wijk raast. Het plastic waar ons voedsel in verpakt zit, de enorme hoeveelheid vliegtuigen die dagelijks opstijgen en afdalen, laten we onze aandacht op de werkelijkheid richten, en niet op de verbranding van een paar kerstbomen.
Ewout 18 januari 2019
Beter dan Peter kan ik het niet zeggen, maar ik sluit me aan bij zijn woorden/reactie. Fun fact: uitslag SpijkerPeil: nr 1: Groen in de wijk; nr 2: de wijk kampt met vervuiling; nr 3: overlast; nr 4: duurzaamheid; op weg naar een duurzame wijk. Cognitieve dissonantie anyone?
Peter 18 januari 2019
Ieder jaar opnieuw verbaas ik me erover dat er nog steeds kerstboomverbrandingen worden georganiseerd. Het is 2019, er is een klimaatakkoord in de maak, dus hoogste tijd om een einde te maken aan deze milieu-onvriendelijke praktijken. Geef eens het goede voorbeeld in onze wijk, want dit kan toch echt niet meer!