MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Volop werkzaamheden op station Arnhem Velperpoort

  • 210 weergaven

  • Nieuws

In het afgelopen weekend reden er minder treinen tussen Arnhem Centraal en Zutphen. Ondanks de situatie met het Coronavirus zette aannemer van Spijker Infrabouw dit weekend in opdracht van ProRail een belangrijke stap in de vernieuwing van station Arnhem Velperpoort. De spoordijk wordt verbreed en opgeknapt, zodat straks de nieuwe perrons aangelegd kunnen worden. 

Een nieuwe spoordijk

De aannemer start eerst met de bouw van een grond kerende constructie aan beide kanten van het station. Deze constructie bestaat uit betonnen platen, ook wel betonschorten genoemd. Dit is nodig om de spoordijk waarop de nieuwe perrons komen, te verstevigen. Bij dit werk zet de aannemer een grote kraan en machines in. 

Beter toegankelijk, meer ruimte

Station Arnhem Velperpoort krijgt een flinke opknapbeurt. Er komen nieuwe liften naar de perrons zodat perrons beter toegankelijk worden. Voor iedereen, maar met name voor mensen met een beperkte mobiliteit. En door de trap naar perron 1 te verbreden is er straks meer ruimte voor reizigers, zodat die makkelijker van en naar het perron kunnen komen.

Meer plek om je fiets te stallen

Na de vernieuwing van de spoordijk ontstaat ook ruimte voor nieuwe fietsenrekken. Het station krijgt straks 352 plekken voor fietsen, 20 plekken voor brommers en 44 fietskluizen om je fiets nog veiliger te stallen.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.