Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Ratten op straatB U U R T O V E R L A S T  >>  

 Ratten eten afval op, dat hier op straat ligt.

Beleid van de (lokale) overheid creeert hier een dubbel probleem.

1. Pasje voor de vulnis: Elk huishouden in de Spijkerbuurt heeft inmiddels een pasje gekregen, waarmee vuilniscontainers in de wijk kunnen worden geopend. Het feit dat studentenhuizen (ook bij ons in de straat) met z'n allen beschikken over 1 pasje, veroorzaakt een probleem. Namelijk dat het vuilnis naast de containers wordt geplaatst., want tja, waar is het pasje?

2. Rattengif wordt verboden. Vanaf jan. 2017 is het verboden nog langer gif te gebruiken om ratten te bestrijden. Op dit moment zitten we in een overgangsperiode. Er wordt al zo min mogelijk gif gebruikt / gif wordt afgebouwd tot 0. En je ziet meteen het resultaat; meer ratten op straat.

Vuilnis dat naast de containers wordt geplaatst veroorzaakt al overlast, maar nu ongedierte zich hier aan te goed doet is wat mij betreft de maat vol. Zeker als die beesten 1 voor 1 moeten worden bestreden.  Roofvogels en roofdieren, maar ook honden en katten, lopen via doorvergiftiging een te hoog risico. Dus ik geen tegenstander van het nieuwe gif-beleid, maar het moet toch mogelijk zijn dat er meer pasjes beschikbaar komen, zodat het vuilnis direct in de containers verdwijnd en niet op straat blijft slingeren?  


rob groot zevert, emmastraat, spijkerbuurt, arnhem

ps,  
beste web-redactie: kunnen jullie deze klacht doorsturen aub. >> wijkagent, gemeente arnhem, etc. 


Foto's zijn overdag gemaakt omgeving  Emmastraat/Parkstraat/Dullertstraat rond 10 uur in de ochtend. s' Nachts zie je ze trouwens ook, meestal meerdere tegelijk. (is niet goed te fotograferen)

Deel dit bericht!

Reacties

Jan Rouffaer
22 oktober 2016

Klopt dit verhaal over de ratten, geen wonder gezien de rommel die rond de diverse containers zwerft. Met name een aantal van de kamerbewoners cq studenten cq pseudo-studenten die in de diverse panden van Evers en Kousbroek zitten, vindt het kennelijk een probleem om de pasje te gebruiken. Ik zet vaak de kleppen open maar die worden vervolgens weer door de club -met-gele-jasjes gesloten....
M.i. zal er actie richting de diverse huisbazen moeten worden genomen want ook de laten we zeggen "de gemoedelijke sfeer" loopt her-en-der wat terug (zie de vele buitenactiviteiten die plaatsvinden, gelukkig wordt het weer kouder en blijft men binnen). nadeel zal zijn dat dan het autoverkeer weer zal toenemen..... Helaas zie je de buurtagent alleen overdag een keer rondlopen.
Tenslotte: laten we de scholieren en studenten die van het station naar de scholen lopen (vv) niet vergeten

Marian Reimert
27 oktober 2016

Gewoonlijk leven ratten onder andere in het riool. Door alle roosters en putdeksels kunnen ze daar gewoonlijk niet uit. Nu de werkzaamheden aan het riool begonnen zijn, zullen ratten gedwongen worden om een nieuwe leefomgeving te vinden...

Rob Groot Zevert
27 oktober 2016

oh, dan is het prima...

Rob Groot Zevert
27 oktober 2016

...vreemd dat de reacties op bovenstaand bericht niet voor elkaar zichtbaar zijn.

Marian Reimert
27 oktober 2016

Het is, denk ik, goed om er bewust van te zijn dat er door de werkzaamheden aan het riool meer overlast van ratten zal zijn. Dat het goed is om te voorkomen dat ze in huizen intrek gaan nemen. En dat het goed is om te voorkomen dat ze gemakkelijk aan voedsel kunnen komen. Bijvoorbeeld het voorkomen van eetbaar zwerfafval op straat.

Marian Reimert
3 november 2016

Om hoeveel ratten gaat het? Is het één rat of een rattenplaag? Ik ben benieuwd naar de omvang van het probleem en ontvang graag een berichtje van je op als je er last hebt van op straat, in je tuin, je schuur of zelfs in je huis om te kunnen schakelen als het probleem groter blijkt te zijn.

M van Doorn
3 november 2016

Klopt, ik heb ook diverse malen dode ratten zien liggen langs de waterkant bij Lauwersgracht tijdens het uitlaten van de honden. Soms wel 2 of 3 ratten per keer. Ook daar veel afval in het water dat aan het rotten is, met alle gevolgen van dien. Vooral na een festival ligt er heel veel afval in de gracht dat niet meer opgeruimd wordt.

Annemarie Scheepmaker
5 november 2016

Wellicht is de reden van meer zichtbaarheid van de ratten, de werkzaamheden aan het riool. Hun 'leefomgeving' is verstoord, en dus komen ze misschien wat meer naar boven?
Een stad zonder ratten is ondenkbaar. Onder of boven de grond....in diverse gedaanten.
Tip: dewildestad.nl , een film over ongeziene natuur in Amsterdam. Dit gaat uiteraard ook over andere steden, dus ook over Arnhem.
Laten we het gif vergeten; daar zijn de ratjes intussen ook resistent voor. En gif is er ook al genoeg in de wereld.


Martijn Aarts
7 november 2016

Bij ons in 'het getto' (driekoningenstraat/spijkerstraat) ook ratten, in de tuin, en zelfs in huis. De ratten trekken naar de warmte in de herfst. Studenten en ratten, de overlast wordt steeds erger, het is een plaag. We zetten vallen voor ze. Een goede val is het meest diervriendelijk! Eenmaal dood is het restafval. De huidige rattevallen van 'de jumper' (de diersuper!) zijn af te raden. Ze zijn of gaan stuk met dierenleed tot gevolg. Twee jaar geleden leverden ze nog kwaliteit. De hubo heeft alleen maar last van muizen.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.