Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Kunst uit het Spijkerkwartier: Bram BoeckhoutBram Boeckhout

Bram Boeckhout (1954) is een kunstenaar uit het Spijkerkwartier. Bram legt zich met name toe op boeken en grafisch werk. Hij is zonder meer een van de vriendelijkste en meest bescheiden kunstenaars die in het Spijkerkwartier wonen. Bram maakt boeken, tekeningen en grafisch drukwerk (lino, litho, ets en droge naald), maar werkt incidenteel ook met andere materialen en in meerdere dimensies.

Beelddichten

Een van de favoriete vormen waarin Bram graag werkt is het zogenaamde “Beelddicht”. Het betreft het combineren van verschillende beelden in een ritmische compositie. Vaak gaat het hierbij om beelden van verweerde deuren en ramen die Bram op zijn reizen over de hele wereld verzamelt, bij elkaar in één werk associatief gecombineerd naar betekenis, vorm en ritme van kleur, vlak en lijn.

Bram over zijn eigen werk:

“Ik zoek naar de essentie van wat is. Mij trekt in het bijzonder het kleine dichtbij. Het vastleggen van beelden uit de directe omgeving. Mensfiguren, dieren, voorwerpen, de laatste jaren huizen en onderdelen daarvan. Maar altijd is de verbinding met het grotere voelbaar. Ik probeer de kijker een ander perspectief te bieden en soms een glimlach te ontlokken. Een balans tussen ernst en humor, net even een andere kijk te geven op leven en omgeving.”

Nieuwsgierig geworden naar Bram's werk?

Als je onderstaande link volgt kom je op een pagina met meer informatie over Bram als kunstenaar en kun je Bram's werk bekijken.

Een aantal van Bram's werken zijn momenteel exclusief verkrijgbaar via onze website. 

Lees meer op onze site

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.