MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Kamerverhuur in De Lorentz H.B.S.

  • 4602 weergaven
  • 4 reacties

  • Nieuws

Gisteren was ik in de Schoolstraat. Op Schoolstraat 35 staat de voormalige Lorentz H.B.S.. Dit is een rijksmonument met veel authentieke details. Onder andere kunstenaar M.C. Escher heeft hier op deze school gezeten. Voor M.C. Escher was het centrale trappenhuis de inspiratiebron voor zijn meest bekende tekenwerk.

Aan de buitenkant zie je het niet, maar binnen hebben zich grote veranderingen voltrokken: het pand is geschikt gemaakt voor kamerbewoning. Mooi dat dit mooie pand een nieuw leven heeft gekregen. Wie kan iets vertellen over hoe het is om in dit mooie pand te wonen?

Deel dit bericht!

Reacties

Gerjanne Tiemens
5 januari 2015

Natuurlijk is het mooi als panden een nieuw leven krijgen, wel jammer dat dit zonder enig overleg met de buurt gebeurt en men destijds gewoon zonder de benodigde vergunningen is begonnen...

Op dit moment ligt er een vergunningsaanvraag voor uitbreiding van de studentenhuisvesting op de begane grond, nog eens 20 wooneenheden voor studenten erbij. Ik ben van mening dat het wel een beetje veel van het goede is om in een relatief kleine straat als de Schoolstraat ineens zoveel bewoners erbij te krijgen. Bovendien wordt daarmee de positieve verandering van meer diversiteit in de buurt dan alleen maar studenten ook weer teniet gedaan. Ik ben dan ook op zoek naar buurtgenoten die gezamenlijk bezwaar willen aantekenen voor de uitbreiding van studentenkamers op de begane grond.

Marian Reimert
9 februari 2015

Hoihoi Egbert, Bedankt voor de correctie. Ik heb Lorentz uit de tekst verwijderd. (Ik heb het zonder het te controleren uit rijksmonumenten.nl/monument/516846/loren... overgenomen. De school is in 1904-1905 gebouwd. Lorentz die in 1853 geboren is, zal op deze school geen les meer gevolgd hebben. Hij kan er misschien nog les gegeven hebben.) Groeten, Marian

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.