MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

In memoriam Ilta van der Mast

  • 1026 weergaven
  • 1 reactie

  • Lief en leed

Ze lacht, zingt, fluit en neuriet niet meer.

Ilta van der Mast 

Rheden, 15 maart 1963 - Arnhem, 27 juli 2019


 Ilta van der Mast heeft van 2010 t/m 2012 in de actiegroep “Stop woningsplitsing in het Spijkerkwartier” gezeten. Een actiegroep die het opsplitsen van de voormalige prostitutiewoningen wilde voorkomen. Zij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het maken van alle officiële documenten en het inspreken bij de verschillende commissies.  Dankzij haar onvermoeibare werk lukte het om een goede basis te leggen voor de bewustwording bij de gemeente dat de opsplitsing en verkamering van woningen een halt toe moest worden geroepen. Dit zorgde er o.a. voor dat bij  de laatste “prostitutiewoningen”  opsplitsing werd voorkomen.

Ook was ze een enthousiast deelnemer aan de Spijkerquiz. Op 16 maart jl werd Ilta met haar Boulevard-team nog derde bij de Spijkerquiz, waar zij heel veel punten voor het team behaalde. 

Kunst was voor Ilta een passie. Als bestuurslid van galerie Plaatsmaken en deelnemer aan “Kunst Op De Koffie” hebben wij daar als wijkgenoten van mee kunnen genieten.

Maar o zo levenslustig als ze was, ze is nu niet meer in ons levende gezelschap.

Op haar rouwkaart stond de tekst van Paul Verlaine:

“Il pleure dans mon coeur
Comme il pleut sur la ville”

Ilta, we zullen je missen. Bedankt voor alle zonneschijn die jij in onze stad, onze wijk Het Spijkerkwartier hebt gebracht. 

Wij wensen Chris, David en Julia heel veel sterkte met dit grote verlies.


Deel dit bericht!

Reacties

Rudolf Beijerman
7 september 2019

Paulien, Ik sluit me helemaal bij je woorden over Ilta aan. Mijn herinneringen aan haar deskundige en zeer betrokken activiteiten over de woningsplitsingen en haar humorvolle en creatieve reacties op de tegenwerking die we van de gemeente en de rechter kregen, staan me nog levendig bij en heb ik als erg leerzaam ervaren. Dit In Memoriam doet haar recht. Goed dat je het hebt geschreven. Rudolf

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.