MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

NIVON
4 april 2015

Had Marx toch gelijk?

  • 599 weergaven

  • Gedeeld in NIVON
  • Rubriek: Nieuws

NIVON PERSBERICHT - Had Marx toch gelijk? Lezing van Bart Petersen

Na de ineenstorting van het Sovjet-communisme in 1989 heerste aan beide kanten van het gevallen IJzeren Gordijn het gevoel dat het ongelijk van Karl Marx nu definitief was aangetoond. De marxistische pretenties waren hoog geweest, maar het realiteitsgehalte bleek laag. Westers kapitalisme en liberale democratie konden aan een wereldwijde zegetocht beginnen.
Maar het liep anders. Inmiddels is duidelijk dat de vrije markt niet opgewassen lijkt tegen een reeks van rampen zonder einde: verschillende voedselcrises, grondstoffencrisis, energiecrisis, klimaatcrisis, en niet te vergeten de kredietcrisis. Staat het kapitalisme dan toch op springen?
Hoogste tijd om Marx' scherpzinnige analyses en scenario's nog eens onder de loep te nemen. Dat gebeurt op 17 april a.s., wanneer Bart Petersen onder de titel “Had Marx toch gelijk?” voor Nivon-Arnhem een lezing verzorgt in De Wasserij,Molenbeekstraat 26A in Arnhem. De aanvang is 19.30 uur, de entree bedraagt € 6,00.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.