Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Glasvezel, hoe zit dat?Glasvezel, hoe zit dat?

  • [ Ik heb een berichtje gestuurd naar de gemeente Arnhem met een vraag voor informatie over de aanleg van glasvezel. Ik hou jullie op de hoogte van de reacties van de gemeentemedewerker.  Als iemand van jullie hierop wil reageren? Van harte welkom! ]
  • (Sanne is de medewerker van de gemeente Arnhem die over glasvezel gaat, blijkbaar)
  • Dag Sanne, 
    Ik probeer uit te zoeken of het mogelijk is om glasvezel aan te laten leggen in onze wijk of tenminste in onze straat; de Emmastraat in de Spijkerbuurt. Momenteel gaat alles hier nog via het koperdraadje dat de PTT destijds heeft aangelegd. Onze up-load snelheid is vaak niet hoger dan 5 MBits.
     Vanaf september 2017 wordt gestart met de aanleg van een nieuw riolering systeem, een nieuw verkeerscirculatieplan, nieuwe bestrating, vervanging van groen (oude bomen eruit, nieuwe erin). De uitgelezen kans om ook glasvezel aan te leggen. Bij navraag tijdens de informatieavond in het buurthuis over de plannen blijkt dat aanleg van glasvezel geen onderdeel vormt van deze integrale aanpak. 
  • Bij verdere navraag blijkt dat de gemeente's een taak hebben in het verstrekken van opdrachten aan glasvezelbedrijven om glasvezel aan te leggen. Weet jij hier meer van af. Bestaat er een mogelijkheid om glasvezel aan te leggen in onze straat/wijk? Ik probeer uit te zoeken welke procedures we moeten volgen die kunnen veroorzaken dat er glasvezel wordt aangelegd.

  • met een groet van
  • rob groot zevert / emmastraat 50a / 6828 hh arnhem
Deel dit bericht!

Reacties

Patrick Hoogenbosch
14 mei 2017

Beste Rob, zover ik begrepen heb moeten de telecom providers het initiatief nemen om glasvezel aan te leggen. Als buurt zelf een glasvezelnet exploiteren (mochten we dat al van de grond krijgen) niet mogen. Ik heb wel eens gesproken met Dave Aaldering van Breedband Arnhem BV. Zij hebben namelijk een deel van hun backbone door het Spijkerkwartier lopen. Alleen als je als straat of als wijk voldoende klanten op voorhand weet te verzamelen kan je de telecomproviders in beweging krijgen. Eerder is dit gedaan in de drie koningenstraat (meen ik).
Nu loopt het BuitenGewoonBeter project waardoor de Emmastraat ook op de schop gaat. Het ideale moment om glasvezel aan te leggen. Lees meer hierover op mijnspijkerkwartier.nl/groep/buiten-gewo...

Egbert Bouwhuis
5 juli 2017

SPIJKERGLASVEZEL YES!! Even namens Rob, hij heeft reactie gekregen van Breedband Arnhem, het verhaal is: kom met 50 adressen en dan gaat iedereen een aansluiting krijgen. Of je dan van provider MOET wisselen is mij (Egbert) onduidelijk, maar lekker snel is het wel, vraag maar aan Reinout die dat al jarenlang heeft. Dus mijn voorstel is A. stukkie in de wijkkrant met oproep, of B. bij mensen in de Emmastraat die dus binnenkort op de schop gaat en glasvezel supergoedkoop kan worden aangelegd.

Egbert Bouwhuis
5 juli 2017

Wie wil meedoen kan ook hier een berichtje achterlaten...
Iets meer informatie:
1. breedbandarnhem.nl/thuis/
2. xs4all.nl/internet/glasvezel/
3. let op! bij de Arnhemse glasvezel is er sprake van koppelverkoop, waarbij (anders dan bij elektriciteit) geen vrije toegang bestaat op het medium (glasvezel), dus in Arnhem zit je meteen vast aan één provider (sparql.nl/). Kennelijk was dit 'part of the deal' ooit met afspraken bij de gemeente Arnhem. Eerlijk gezegd lijkt het voor ons consumenten dus best wel een nogal mistige markt.
4. glasvezel-bestellen.nl/xs4all-internet-5...

Egbert Bouwhuis
5 juli 2017

Naschrift (heden) met antwoord van Breedband Arnhem: "Wij leggen als provider ons eigen netwerk aan. XS4ALL levert over het algemeen glasvezeldiensten via andere netwerken."

Egbert Bouwhuis
7 juli 2017

Zie ook het aanbod van Breedband Arnhem op aanleg glasvezel Emmastraat Parkstraat, nadere informatie. zie: mijnspijkerkwartier.nl/bericht/glasvezel...

Egbert Bouwhuis
25 oktober 2017

Spijkervezel... Hoe is het inmiddels ???

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.