Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Glasvezel, hoe zit dat?Glasvezel, hoe zit dat?

  • [ Ik heb een berichtje gestuurd naar de gemeente Arnhem met een vraag voor informatie over de aanleg van glasvezel. Ik hou jullie op de hoogte van de reacties van de gemeentemedewerker.  Als iemand van jullie hierop wil reageren? Van harte welkom! ]
  • (Sanne is de medewerker van de gemeente Arnhem die over glasvezel gaat, blijkbaar)
  • Hieronder het bericht dat ik naar Sanne stuurde:
  • Dag Sanne, 
    Ik probeer uit te zoeken of het mogelijk is om glasvezel aan te laten leggen in onze wijk of tenminste in onze straat; de Emmastraat in de Spijkerbuurt. Momenteel gaat alles hier nog via het koperdraadje dat de PTT destijds heeft aangelegd. Onze up-load snelheid is vaak niet hoger dan 5 MBits. Vanaf september 2017 wordt gestart met de aanleg van een nieuw riolering systeem, een nieuw verkeerscirculatieplan, nieuwe bestrating, vervanging van groen (oude bomen eruit, nieuwe erin). De uitgelezen kans om ook glasvezel aan te leggen. Bij navraag tijdens de informatieavond in het buurthuis over de plannen blijkt dat aanleg van glasvezel geen onderdeel vormt van deze integrale aanpak. 
  • Bij verdere navraag blijkt dat de gemeente's een taak hebben in het verstrekken van opdrachten aan glasvezelbedrijven om glasvezel aan te leggen. Weet jij hier meer van af. Bestaat er een mogelijkheid om glasvezel aan te leggen in onze straat/wijk? Ik probeer uit te zoeken welke procedures we moeten volgen die kunnen veroorzaken dat er glasvezel wordt aangelegd.

  • met een groet van
  • rob groot zevert / emmastraat 50a / 6828 hh arnhem
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.