MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Diefstal boomspiegelhekwerkje

  • 294 weergaven
  • 6 reacties

Aangifte (bij deze) van 'diefstal' van een boomspiegelhekwerk, vermoedelijk ontvreemd door NTP - vermoedelijk in opdracht van de boomspiegelhekwerk-vijand: de gemeente Arnhem. Waarom is de gemeente vijandig jegens boomspiegelhekwerkjes? Omdat ze A. heel duur zijn en B. veel onderhoudskosten hebben. Daarom is vermoedelijk besloten dat de gemeente aan NTP opdracht heeft gegeven om het hekwerkje te verwijderen. Gevolg: fietsen worden in de boomspiegel geparkeerd, evenals betonnen afvoerputjes die nog in de straat moeten worden verwerkt door de stratenmakers. En tot overmaat van ramp, dat er hondenstront in de boomspiegel is gedeponeerd. En het buurtgroenbedrijf - plus de groengroep - zijn helemaal blij. Dat de bewoner die de boomspiegel ooit adopteerde minder blij is, tsja, ... en straks als de vuilcontainers een half-zo-grote-opening krijgt en per zak moet worden betaald, het wordt er - ondanks de mooie straatsteentjes - niet beter op in de wijk. Dus goed dat het bewonersoverleg een boze brief aan de gemeente schreef over dat afval. Maar eehhh.... Kan dat ook voor de boomspiegelhekwerkjes svp? Kom op gemeente Arnhem, geef me mijn boomspiegelhek terug! Er is nog nooit onderhoud aan gepleegd en deze wijze van verwijderen is kapitaalvernietiging!

Deel dit bericht!

Reacties

Paulien Vos
31 januari 2020

Beste Egbert,
Ik zou het fijn vinden wanneer je eerst even navraag doet voordat je de groengroep zo negatief noemt, want natuurlijk delen de groengroep en het buurtgroenbedrijf ook jouw zorg. Iedereen wil liever die mooie hekwerkjes om onze boomspiegels. Vandaar dat de groengroep al in gesprek is met de gemeente over onze hekjes. Mochten er dingen zijn in het groen waar je ontevreden over bent mail mij dan, dan kunnen we met de groengroep kijken wat we er aan kunnen doen. ”Samen de buurt iedere dag een beetje beter en groener maken” dat us wat we willen toch?
Wel fijn om te horen dat onze zorg ook bij jou leeft😉
Tot kijk in onze mooie groene wijk!

Egbert Bouwhuis
31 januari 2020

Okido, dank voor de support, ik ga het bericht aanpassen...

Annemieke Kleijn
31 januari 2020

Mooie reactie geschreven, Paulien. Ik heb goede ervaringen met de gemeente wat betreft het overleg over de hekjes.
Egbert, mijn nekharen gaan dan overeind staan als je zo’n negatieve brief schrijft. Heb geduld, de weg is nog niet eens klaar voor jouw deur en andere delen en wegen moeten nog worden opgeknapt. Het duurt nog wel even voordat er iets om de boomspiegels komt. Het wordt eerst even paaltjes met draad. Dus hondenbezitters ruim de stront van je hond op.

Monique Fisscher
31 januari 2020

Hoi Egbert, de boomspiegels zijn verruimd toch! De hekjes zijn te klein geworden, of geldt dat niet voor die van jou?

Paulien Vos
18 februari 2020

Misschien aanvraag doen bij “ verkeersgeld” zal ik het maar even noemen. Oude hekjes weer opknappen of nieuwe hekken plaatsen. Ik zeg doen🤣

Egbert Bouwhuis
18 februari 2020

Dankjewel Paulien, of een aanvraag bij 'verkeersgeld' werkt is de vraag. Ja, ik zoek bescherming voor een boomspiegel waar nu geen enkele bescherming is, waarin honden poepen en auto's lukraak dwars door heen rijden. En waar ik voor wordt gebeld door de gemeente met wat ik in vredesnaam dan met 'diefstal' bedoel: simpelweg ontvreemding en misbruik van macht. Ik wil een boomspiegelhekwerk om de boom, en er is restmateriaal voldoende. De gemeente zegt dat er eerst plantjes in moeten en dan ziet men wel hoever paaltjes met een stukje ijzerdraad het doet. Hier op dit kruispunt gaat dat paaltjes met een draadje erover echt niet werken. Enige mogelijkheid is een robuuste solide oplossing.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.