MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

de wereld achter de koffieketels van Klaas Gubbels

  • 139 weergaven


Ze ontstaan in de bossen rond Arnhem: "ketels"

Sinds 1958 werkt Klaas Gubbels in een voormalig koetshuis in de bossen rondom Arnhem. Hij huurde het ooit voor 1 gulden in de maand van de boswachter en is er altijd gebleven. In 1978 tekende hij voor het eerst zijn koffiekan, of “koffieketel” zoals hij ze zelf graag noemt. Sindsdien heeft hij er duizenden uitgevoerd als tekening, schilderij, beeld of monument in de openbare ruimte. Van piepklein tot zes meter hoog. Soms schildert hij ze in twintig minuten, soms is hij er maanden mee bezig. 

Onvermoeibaar. Iedere dag gaat hij naar zijn atelier en werkt hij aan zijn schilderijen ook nu hij dik in de tachtig is. Het is een routine (“Eentonigheid is mijn grootste inspiratiebron. Verschrikkelijk.“) die hij met passie blijft volhouden tot het bittere einde. 

Door zijn tafels en koffiekannen is hij welhaast een household name geworden. Bijna iedere particulier die kunst verzamelt in Nederland kent of heeft een koffiepot of platgeslagen tafel in zijn collectie of op haar verlanglijstje. Bij de meeste mensen gaat wel een belletje rinkelen als je begint over “die man van de koffiekannen”.

Lees meer over de wereld achter de koffieketels van Klaas Gubbels

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.